maandag 4 december 2023

Het verhaal van Dorah

22 jaar lang zijn wij de gelukkige baasjes geweest van 4 lieve flatcoated retriever honden. In september overleed onze lieve Halo, wat een impact zo een verlies en wat een leeg huis ...

Mede doordat we al vaak waren geïnformeerd door mijn zus Kitty, al jarenlang vrijwilliger bij ACE SHIN, was het nu tijd voor een zwerfhond uit Spanje. Het is best een stap want je weet natuurlijk nooit precies wat voor hond je adopteert en of en zo ja wat er in die rugzak zit door alle ervaringen die deze honden hebben moeten doorstaan. Uiteindelijk was onze conclusie, waarom een pup als zoveel honden ergens smachtend op een baasje zitten te wachten en dat je dit ook niet precies weet als je bij een fokker een pup aanschaft. We hadden voldoende tijd, veel geduld en ook vertrouwen in onszelf.

Ons oog viel vrij snel op Crisitina uit Spanje. Een hondje dat verwaarloost, uitgehongerd en verdroogd is gevonden in een rivierbedding en die na goede zorg in de opvang van Isabel weer een hond heeft mogen worden. Op de filmpjes die wij ontvingen zagen wij een heel lief, aanhankelijk en bescheiden hondje en vanaf dat moment wisten we het zeker, die krijgt bij ons een warm nest! Na alle goede informatie van ACA SHIN en alle formaliteiten was het dan zover, op 29 november kwam Dorah, zo heet zij inmiddels, naar Nederland! Wat een reis voor deze honden en katten maar wat een aandacht en liefde krijgen zij van de vrijwilligers zowel bij het afscheid in Spanje als bij ontvangst in Nederland.

Op de “overdrachtsplek” in Barneveld zagen wij Dorah voor het eerst, in haar bench in de vrachtwagen omringd door 2 leuke lieve Spaanse chauffeurs. Dorah was erg angstig en wilde niet gaan staan. Geholpen door een vrijwilliger hebben wij haar in de auto getild en ons huis  in gedragen. Natuurlijk overweldigd door de reis en alle indrukken van de laatste dagen besloot Dorah haar heil te zoeken achter een stoel in de woonkamer. Een prima plekje zo zonder prikkels om even rustig de geuren en de beelden van ons huis in zich op te nemen. Successievelijk ontdooide zij, kwam achter de stoel vandaan en daar begon het contact en het opbouwen van vertrouwen. Het eten en drinken ging direct goed en de eerste nacht in de bench was geen probleem. Wij denken mede ook omdat wij met luchtbed dicht bij haar in de buurt hebben geslapen om ervoor te zorgen dat zij zich niet alleen en ontheemd voelde. Het gaat iedere dag een stukje beter, Dorah komt steeds meer uit haar schulp en volgt ons door het hele huis. In de hoek van onze bank in de woonkamer heeft ze een plekje gevonden waar ze lekker kan liggen en alles kan overzien en het geeft ons de gelegenheid om rustig bij haar te zitten en haar gerust te stellen. Naar buiten gaan vindt Dorah nog heel eng en gaat dan buiten plat op haar buik liggen. We begrijpen haar terughoudendheid en proberen het een paar keer per dag, stapje voor stapje … Het zou fijn zijn als we met haar kunnen wandelen en dat Dorah haar behoeften buiten kan doen. 

Kortom, een superleuke hond die nog veel aandacht en zorg nodig heeft en die nog veel moet leren. Gezien de historie van Dorah begrijpen we dit maar al te goed, we wisten waar we aan begonnen en dat dit alles tijd en geduld nodig heeft. En die geven we haar meer dan graag. Zo belangrijk dat er organisaties als ACE SHIN bestaan die dieren een 2e kans willen geven en die ons deze lieverd hebben bezorgd. Dank ACE SHIN en enthousiaste vrijwilligers, mooi werk!

 

Eddie en Sylvia, de trotse baasjes van Dorah 

03-12-2023 




1 opmerking:

  1. Mooi verwoord door adoptanten van Dorah. Ik hoop dat ze er in slagen om Dorah haar slechte start te doen vergeten. Dorah is een echte gelukzak dat ze daar terecht is gekomen. Veel geluk en plezier met haar!

    BeantwoordenVerwijderen