dinsdag 23 januari 2024

Dringende oproep voor opvang of adoptie van Toby 18466

Hierbij willen wij iedereen die dit leest vragen om mee te denken over een oplossing voor Toby. Deze hond kwam op de leeftijd van 3 jaar naar Nederland, en is nu bijna 6 jaar oud. Hij woont dus bijna 3 jaar bij adoptanten die hem beslist een gouden mand wilden geven. Na zo ongeveer alles uit de kast te hebben getrokken om Toby te helpen, zijn ze nu moe gestreden en vragen ons om een andere plek voor Toby te zoeken. Een plek waar hij zich wel relaxt kan voelen. 

De woonsituatie van de huidige adoptanten is een vrij drukke omgeving, waar buiten altijd auto’s, scooters voorbijkomen, mensen lopen en ook vaak mensen met een hond. En Toby reageert overal op. Al bijna sinds het begin wordt Toby ’s morgens heel vroeg uitgelaten en ’s avonds per auto naar een rustig gebied om te wandelen, want in de eigen wijk gaat het gewoon niet. De nodige gedragsdeskundigen zijn langs geweest; soms leek het even de goede weg op te gaan, maar steeds weer komen dezelfde problemen naar boven. 

Het afgelopen jaar is Toby regelmatig in een pension geweest, waar hij wisselend gedrag laat zien. Het is daar een stuk rustiger dan thuis, maar ook hier zien ze geen vooruitgang en weten niet hoe Toby verder te helpen. Hij heeft zo’n extreem hoog stressniveau, vertrouwt alleen zichzelf en hoewel hij betrouwbaar is met mensen, laat hij ze moeilijk toe, hij blijft gereserveerd.

Voor Toby zoeken wij dus een plekje bij mensen met een rustige woonsituatie, waar hij niet langs de weg uitgelaten hoeft te worden. Liever niet met andere dieren. In het pension kan hij wel meewandelen met een kleinere roedel, maar het is altijd afwachten hoe het gaat. Zijn energie met andere honden is niet altijd prettig.

Wie o wie denkt dat hij of zij Toby kan helpen en vanuit een stressvrije situatie hem tot rust te laten komen. 

Neem alsjeblieft contact op via de mail: herplaatsing.nederland@ace-charity.org

Meer informatie over Toby vind je hier,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten