woensdag 17 januari 2024

“Bertje, de Vrolijke Viervoeter uit Spanje: Een Verhaal van Liefde en Avontuur”

In het rustieke Nederlandse dorpje Vaassen waar mijn ouders wonen, kwam een pluizige viervoeter genaamd Bertje aanwaaien, helemaal uit het zonnige Spanje. Deze kleine hond bracht niet alleen warmte en vreugde met zich mee, maar ook een paar eigenaardigheden die hem uniek maken.

Bertje, hoewel dapper en levendig, blijkt een onverwachte angst te hebben - paarden. Bij het zien van deze grote dieren kruipt hij beschermend tegen mijn moeder aan. Opvallend genoeg heeft hij ook een verfijnde smaak, genietend van een broodje met mes en vork is hij een ware heer.

De Spanjaard in Bertje komt naar voren wanneer vreemde mannen in de buurt zijn. Zijn reactie is luid en duidelijk, een waakhond in hart en nieren. Maar temidden van familie is hij een stralende ster, zijn gezicht lijkt zelfs te lachen als we thuiskomen.

Zijn liefde voor zonovergoten plekjes is bekend, maar buiten kan het soms wat koud zijn voor deze lieve hond. Daarom paradeert hij met trots in zijn jas. Opvallend is dat Bertje zonder riem loopt, als een vrijgeestige ontdekkingsreiziger.

De geleerde Bertje verrast met zijn snelle geheugen. Wat je hem ook leert, hij onthoudt het meteen. Een blije hond die verwend wordt door mijn ouders, en terecht! Hij deelt graag autoritjes en heeft zelfs het Nederlandse plaatsje Nieuwegein verkend.

Maar zijn favoriete plek? Zonder twijfel het warme bed, vooral in de buurt van de elektrische deken. Bertje heeft niet alleen de harten van mijn ouders veroverd; hij is een grote aanwinst voor het hele gezin en de buurt. Een knuffelige vriend die de oversteek van Spanje naar Nederland heeft gemaakt en daar nu volop geniet van zijn avontuurlijke leven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten