donderdag 25 januari 2024

Dagboek van Fabienne - Het zal je maar overkomen…

Dag en nacht zijn we met ons klein team alert, actief werkend, trachtend, om met hart en ziel elke hond die in je midden komt een gelukkige thuis te bezorgen. We doen alles wat we kunnen, maar als je een non-profit organisatie bent zonder ook maar enige hulp van de overheid, moet je vooral rekenen op eigen inzet, zowel van onszelf als van onze geliefde vrijwilligers en hulp van derden. Adopties mogen dan nog zo goed gecontroleerd zijn, mensen liegen en bedriegen ook hier zonder schroom.

In onderstaand filmpje kunnen jullie kennis maken met Noah, een gewone, middelgrote hond, die hier in Spanje werd geadopteerd via een andere organisatie. Zijn baasjes lieten hem echter op een dag aan zijn geluk over, en zetten hem letterlijk en figuurlijk op straat. Daar overspoelde de eenzaamheid en ellende deze hond, die niets méér vroeg dan bij zijn baasje gelukkig te mogen blijven. Lange tijd werd er niet naar hem omgekeken, totdat iemand hem mee nam en hij in een verdoken, afgesloten hok belandde, waar je dan als (ex-)huishond de rest van je leven mag vertoeven. Gelukkig was er een dierenvriend die hier niet veel later op uit kwam, en om hulp vroeg op sociale media.
Mijn boodschap is: als adopties mislopen doen mensen er alles aan om van hun hond af te geraken, vaak zonder na te denken. Hoeveel komen er niet in verkeerde handen terecht!? Vergeet niet dat de wereld vol mafkezen en harteloze mensen loopt! Daarom vragen wij nogmaals: adopteer enkel en alleen als je er 100% voor wil gaan… Zij vragen niet om bij jou terecht te komen, jij bent hier zelf verantwoordelijk voor!
Hier in Spanje worden heel veel honden aan hun lot over gelaten en vaak belanden ze in gelijkaardige omstandigheden. Denk er even over na…
(Noah, de hond in het filmpje is ondertussen gelukkig weer in veilige handen!)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten