woensdag 31 januari 2024

Dagboek van Fabienne - Onze Newyear...

Hij was een van de eersten die we dit jaar, erg verwaarloosd en in ellendige toestand, binnen kregen via een Engels vrouwtje. Hij werd gevonden op het Spaanse platteland, waar hij plots opdook bij een verlaten finca. Hij kon nauwelijks lopen, was opgeblazen, bloedde uit zijn neusje en voelde zich zichtbaar ellendig...

Hij werd opgenomen in onze kliniek en daar volledig binnenste buiten gekeerd. Leishmania, Anaplasma en Ehrlichia, hij had het allemaal, wat een enorme aanval op zijn kleine lijfje betekende. Hij liep hier waarschijnlijk al verschillende jaren mee rond, en het werd nooit behandeld, waardoor de ziekte kon woekeren in zijn lichaam. Er werd onmiddellijk een strikte, zware behandeling opgestart, waarvoor hij nu, een maand later, nog steeds begeleid wordt door onze dierenarts. Hij verblijft nog steeds in onze kliniek, waar hij langzaam maar zeker kan herstellen.

Ondanks alles is hij de liefste en dankbaarste hond die je je kan indenken! Hij is sociaal met iedereen, en moedig houdt hij vol… Ons zoveelste projectje, voor dit gouden hart!

Meer informatie over Newyear vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten