woensdag 15 november 2023

Dagboek van Fabienne - Boreos moest een spoedoperatie ondergaan.

Boreos was niet lekker tijdens het weekend, je zal zien, dit gebeurt altijd net in het weekend. We wilden eerst afwachten of het van voorbijgaande aard was maar later op de dag vonden we toch dat hij naar een urgentiekliniek moest, want hij werd niet beter. Daar werd na ettelijke onderzoeken (rΓΆntgen, echografie en bloedtesten) vastgesteld dat hij een zwaar vergrote milt had, en meerdere ontstekingen in zijn lichaam. Hij kon niet meteen geopereerd worden, maar zijn milt moest er uit en de operatie was vrij dringend. Hij mocht niet dadelijk de kliniek verlaten door het risico op trombose, daarom blijft hij voorlopig opgenomen tot hij buiten gevaar is. 

De operatie en hospitalisatie alleen al gaan ons rond de 1500 euro kosten en hiervoor willen we een omhaling doen. Boreos is een kanjer van een hond, en menig verzorger en vrijwilliger weten wat een schat hij is maar hij is groot, sterk en niet altijd even makkelijk met andere honden. Anders was hij misschien al lang naar huis, maar deze reus verblijft reeds 3 jaar bij ons. 

Hij ligt nu in deze kliniek met ons als enige hoop, zijn ogen spreken zijn verdriet uit en je wil hem zo graag weer zien lopen en knuffelen, maar we moeten nu eerst zorgen dat deze vergeten ziel weer beter wordt. Boreos werd gered uit een van de meest afgrijselijke dodenstations die ik ooit bezocht, waar we sindsdien een 30-tal grote Mastins uit hebben gered, hij is er nog eentje van. Lang geleden gered, maar tot op vandaag was er nog geen baasje dat voor hem recht stond...

We hebben hiervoor een spaaraktie gestart:  https://ace-charity.org/spaaractie-boreos/


Informatie over Boreos vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten