dinsdag 28 november 2023

Dagboek van Fabienne - Oproep voor terugkomers die met één poot buiten de deur staan... Wie kan helpen?

TRICOLORE

Eerst en vooral zijn we op zoek naar een geweldig nieuw thuis voor Tricolore, nu Diego genoemd. Deze kanjer kwam precies twee weken geleden naar Nederland, maar door acute gezondheidsproblemen van de adoptante, zijn we op zoek naar nieuwe adoptanten. Diego is ontzettend lief, gek op knuffelen, zeer vriendelijk en zachtaardig. Een beetje gevoelig ook, dus hij heeft een zachte hand, met positieve stimulering nodig. 

Hij is al netjes (tuin)zindelijk en leert nu de grotere wereld ontdekken aan een lange lijn. Auto's, fietsers, allerlei geluiden, hij neemt het in zich op en verwerkt dat goed. Ook is Diego een slimme hond, speelt graag met hersenwerkjes en op de snuffelmat. Hij leert ook op een positieve manier om te gaan met de kat van familie.

Diego was de laatste van het ‘Pizza' nest van mama Margarita die werd geadopteerd. De broertjes en zusjes van Diego doen het allemaal heel goed, zijn echt lieve honden. 


Informatie over Tricolore vind je hier.

 

 TOBY

Dan hebben we Toby… Ruim 2,5 jaar geleden kwam Toby naar Nederland om bij de allerbeste adoptanten te komen wonen, die alles voor hem over hadden. Alleen blijkt het na al die tijd toch niet genoeg te zijn. Toby heeft te veel probleemgedrag en zit gewoon niet op de juiste plek. Te druk, te veel prikkels, Toby komt niet tot rust en kan zich nog steeds niet niet ten goede ontwikkelen, ondanks alle trainingen en begeleiding van gedragsdeskundigen. 

We zoeken voor Toby een zoveel mogelijk stressvrije omgeving. Geen drukke woonwijk, geen lawaaiig verkeer en vooral geen andere honden die hij kan tegenkomen. We snappen dat dit veel gevraagd is in onze druk bewoonde lage landen. De huidige adoptanten gaan 's morgens heel vroeg en wat later in de avond met de auto naar een plek waar de kans om andere honden tegen te komen heel klein is. Als hij wel in de eigen omgeving wordt uitgelaten kan het een hele uitdaging zijn om hem onder controle te houden. Toby loopt noodgedwongen ook met een snuitje, want als hij de kans krijgt wil hij een andere hond aanvliegen. Of hij dan ook echt een hond zal verwonden is niet duidelijk, maar aangezien hij compleet uit zijn dak gaat, willen de mensen het liever niet uitproberen. En de vraag is natuurlijk ook of de andere hond zich dan inhoudt. 

Toby is een flinke, stevige hond, wat het allemaal niet makkelijker maakt. Voor Toby zoeken wij dus een plekje bij mensen met een zeer rustige woonsituatie, waar hij niet langs de weg uitgelaten hoeft te worden. Liever helemaal zonder andere dieren. Er is zeker wel iets waar Toby heel blij van wordt en dat is water. Een flinke vijver, of een lekkere sloot, waar geen andere honden zijn, daar geniet hij enorm van. 

In het pension waar hij soms verblijft kan hij wel meewandelen met een kleinere roedel, maar het is altijd afwachten hoe het gaat. Zijn energie met andere honden is niet fijn. In de rustige omgeving van dit pension laat Toby wel minder stressgedrag zien.

Eigenlijk zoeken we dus een naald in de hooiberg voor Toby, maar als we goed zoeken vinden we die misschien toch. En zeg nou zelf, Toby is echt een prachthond, die toch ergens het geluk zou moeten kunnen vinden? Hoewel Toby nog nooit lelijk heeft gedaan tegen kinderen, denken we dat het niet verstandig is hem bij kinderen te plaatsen.


Informatie over Toby vind je hier

 

Dan hebben we nog Boy, die moet vertrekken wegens een echtscheiding, Deni omdat ze te bang is voor knallen, en de baasjes van Arizona hebben een allergie… Te triest voor woorden allemaal, maar zij zijn niet meer welkom… We willen hen mee onder de aandacht brengen en volop delen, voordat we hun terugvlucht moeten boeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten