zondag 19 november 2023

Fabienne’s hond van de week 𝑹𝑰π‘ͺ𝑢,...

Rico is een van de honden die we begin december meenamen van bij een echtpaar dat door verslechterde omstandigheden en ziekte, niet langer voor hun honden kon zorgen. De situatie was hartverscheurend. De dieren waren altijd goed verzorgd geweest en aan liefde geen gebrek, maar ze hadden gewoon de middelen niet meer om voor hun dieren, laat staan voor zichzelf, te kunnen zorgen.

Rico heeft vanaf zijn 6 weken aan de ketting gelegen, in een tuin van zigeuners, totdat een van de omwonenden hem daarvan bevrijd heeft.

Rico was heel nerveus in het begin, door altijd vast te hangen kon hij zijn energie niet kwijt. Dit is nu al véél beter, maar het is en blijft een energieke hond. Hij wil zijn baasje pleasen op alle mogelijke manieren. Rico is een aanhankelijke en leergierige hond. Hij is goed met andere honden.

Hij kan mee buiten naar de stad, loopt aan de lijn, is gewend aan de auto, maar vraagt wel veel aandacht. Hij zou het beste passen bij een familie met grote kinderen of zonder kinderen. Hij heeft veel ruimte nodig, een grote tuin waarin hij kan rennen. Hij blijft niet graag alleen, dus hier zal aan gewerkt moeten worden. Een degelijke en hoge (!) omheining is een must, want Rico is expert in ontsnappen als zijn baasje(s) niet thuis zijn.

 


Voor meer informatie over hem vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten