zondag 28 mei 2023

Dagboek van Fabienne - Masya stond ons op te wachten aan de poort.

Zeg nooit nooit in het leven, het kan iedereen overkomen, of je nu rijk bent of arm. Tegenslag bovenop tegenslag kan mensen vaak in een verwoestende situatie brengen. Sinds COVID in ons leven kwam, verliezen zovele mensen hier hun werk, hun hebben en houden, hun huis, en velen staan dan bij ons aan de deur met hun hondje of katje want zij weten zelf niet meer waarheen. Begrip of geen begrip, het gebeurt hier dagelijks, terwijl het toerisme lustig zijn kleurrijke leven verder zet achter de vele tragedies. 

Zo stond deze poes ook aan de deur, een mandje met een kloppend hartje dat heel de nacht de gietende regen over zich heen kreeg. Met grote bange ogen en angst voor zijn leven, niet begrijpend wat hem overkwam. Op zijn mandje stond de boodschap: “AUB, help mijn katje, ik kan niet meer voor hem zorgen. Naam Masya."  Wie het baasje is van Masya zullen we nooit weten, maar ik denk dan vaak, dat doe je niet zomaar, ergens voel je dat hier een berg verdriet en miserie achter zit.

Enfin, ze is er eentje bij, eentje van de zovelen die wachten op een tweede kans. Masya, het zoveelste slachtoffer van de maatschappij. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten