zaterdag 30 januari 2021

Dobbe 8746

In januari 2020 kwam Dobbe (Spaanse waterhond van 7 jaar) bij ons. Zijn vorige baasjes konden helaas niet meer voor hem zorgen. Dobbe is eerst een zwerfhondje geweest in Spanje, maar toen goed opgevangen en 5 jaar lang bij zijn vorige baasjes geweest. En dat konden we goed merken want hij was al goed opgevoed. Hij luistert goed en vindt het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Al vanaf de eerste dag (na een paar uurtjes wennen) hecht hij zich aan ons allemaal (we zijn met z’n vieren). Wat zijn we blij met hem.

Er zijn ook wel zaken die lastiger zijn. Door Corona hebben we weinig bezoek en we merken dat hij onvriendelijk is naar onverwachts, onbekend  bezoek. Hij springt en hapt. Een buurman is al eens door hem in zijn hand gebeten (gelukkig niets ernstig, maar toch!) en dat kan echt niet. We blijven met hem oefenen, maar dit blijft echt een punt van aandacht.

Ondanks dat zijn wij dol op Dobbe. We zouden hem voor geen goud meer willen missen en hij maakt echt onderdeel uit van ons gezin. Altijd als je binnenkomt is hij dolblij (ook als je even boodschappen gaat doen). Hij is dol op naar buiten gaan en kan uren wandelen. Het liefst speelt hij lekker met de bal en even plonsen in het water vindt hij ook prachtig. Nu ik veel thuiswerk ligt hij altijd gezellig naast me, zo gezellig. 

We zijn nog iedere dag blij dat we Dobbe via ACE hebben geadopteerd!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten