woensdag 20 januari 2021

Ayleen (ACE Eline, 17792)

Ayleen heeft haar plekje wel gevonden. In huis is ze is vrolijk aanwezig. Voorzichtig hebben we haar vertrouwen gewonnen. Ze is rustig en op haar gemak en wat knuffelt ze toch graag. Ze ligt veel, liefst naast of nabij haar baasje of vrouwtje. Ze kluift veel en speelt nu toch wel dagelijks, vooral met mijn dochter en dat is leuk om te zien. Als vrouwtje Marit thuis komt gaat ze met gemak en klein kwartier uit haar dak. Het is een slimme meid. Ze weet onze aandacht te pakken voor haar wensen. Als haar waterbak leeg is dan rammelt ze haar bak tot we reageren. Ook midden in de nacht!

Voor anderen, voor onbekenden blaft ze stoer. Eenmaal binnen kruipt ze in een hoekje en maakt ze zich klein. Bang als ze  dan is.

Buiten valt dat nog meer op. Ze kijkt veel achterom. Komt eer en fiets, dan wil ze vluchten . Komt ze een andere hond tegen dan is ze echt een stoere meid.

We merkten al snel dat ze goed is opgevoed. Ontlasten doet ze in het gras. Als ik haar roep komt ze direct en gaat ze netjes zitten. Ze heeft inmiddels een top conditie want ze wandelt dagelijks makkelijk 8 km. In de weekeinden, het dubbele. Ze kent de parken in de buurt op haar duimpje. Samen maken we ook mooie wandelingen in de duinen en op de stranden in noord-holland. Hier laten we haar los.

Ze laat niet toe dat we aan haar achterpoten komen. Af en toe strompelt ze een tijdje, dan houden we het kort. Mevrouw is immers al wat op leeftijd.

Ze heeft duidelijk narigheid meegemaakt en angsten doorstaan. Wij houden er rekening mee.

Bedankt voor de tip. Ze lijkt prima gezond, maar wat jij beschrijft kunnen wij niet beoordelen. We gaan naar de dierenarts.

 

Ace noemt haar Eline, wij noemen haar Ayleen. Haar echte naam is Tina. Haar vacht groeit nu goed aan. Ze wordt meer en meer een echte bobtail.. kijk maar naar de verschillen. Ze is prachtig!

 

Ace.. bedankt!!!

 

Marit, Yenna, Rob en Ayleen






 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten