woensdag 11 november 2020

In memoriam Moby

Onze allerliefste, trouwste “Moby” (Kazan ) is op 26 oktober gestorven.

 

Ons verhaal samen begon 9 jaar geleden.

Op weg naar ons huis vanuit Zaventem lag hij heel de weg rustig in mijn schoot te slapen.

 In het begin was hij afwachtend, bang en ging overdag onder een struik liggen.

Na 5 dagen gingen we de eerste keer wandelden, samen met zijn 2 hondenbroers, Moby schrok van een luid lawaai en ontsnapte, wij in paniek, maar geen nood hij stond voor onze poort te wachten, dat gaf een goed gevoel, ons huis was dus ook zijn veilige haven geworden na een week.

Moby was een speciale hond een Perro d’agua, anders dan onze 3 andere honden, hij wou altijd bij mij zijn als ik er niet was stond hij voor de deur te wachten, trouw tot in zijn diepste vezel...de liefde was wederzijds.

We hebben een fantastische tijd samen beleefd, thuis en op vakantie een echte droomhond.

Het laatste jaar was Moby erg achteruit gegaan, het begon met artrose, cataract, hij zag bijna niets meer en was doof geworden, hij sliep heel veel en wou enkel nog rondstappen in de tuin. Zijn beste hondenvriendje/broertje “Zimeon “ is 3 maanden geleden gestorven ook een groot verlies voor hem, is het daarom zo snel gegaan? 

Ineens zonder aanleiding had Moby een verlamming aan zijn achterpoten en was heel zwak, de dokters stonden voor een raadsel, op foto’s en echo’s waren geen afwijkingen te zien,  vermoeden was een zware maag/darmontsteking en de behandeling leek wel met zeer kleine stapjes te lukken maar dan ging het de verkeerde kant op. Moby had koorts en veel pijn ondanks de medicatie, hij herkende ons niet meer... we zijn een tijdje alleen bij hem gebleven, hebben hem veel geknuffeld, hij werd rustiger, hij rook ons en zo is hij zachtjes liefdevol heengegaan.

Moby, ons/mijn uniek, trouw hondje , we missen je maar koesteren de hele schone tijd samen. 

Veel liefs

Eva, Christophe, Raphael, Cezan en Evi

schone tijd samen. 

 

Veel liefs

Eva, Christophe, Raphael, Cezan en Evi









Geen opmerkingen:

Een reactie posten