vrijdag 11 november 2016

Ameva

Ameva, nu Amy, is 21 oktober bij ons gekomen.
Bij aankomst op het vliegveld stond ze helemaal stijf van de stress. Sindsdien gaat het iedere dag een stukje beter met haar. Ze begint steeds meer te ontspannen en gewend te raken aan de huiselijke rituelen.
We vermoeden dan ook dat ze geen huiselijk leven is gewend. Ze trekt zich heel erg op aan Charlie, onze Schotse Korthaar Collie, wat hij doet, doet zij dan ook want dat zal wel goed zijn. Wat dat betreft is het wel een heel groot voordeel dat er nog een stabiele rustige hond in huis is.
Amy was heel snel zindelijk, dat heeft totaal geen probleem gevormd.
Ze houdt van aandacht en is ook erg nieuwsgierig, maar ze is ook nog erg terughoudend. Ze heeft een behoorlijk jachtinstinct dus loslopen zal er wel niet gaan inzitten. En .. Ze is wel een beetje bang voor vreemde mannen, helemaal als die met een stok lopen of iets in de hand hebben zoals de glazenwasser.
In de auto gaat ze wel, maar dan zit ze ook helemaal stijf van de spanning, waarschijnlijk vroeger mee geweest met jagers?
Aan het weer moet ze nog even wennen, regen vindt ze helemaal niks en buiten heeft ze het koud, vandaar het sweatertje dat ze aan heeft.
Wij zijn in ieder geval erg blij met haar, het is een heel grappig parmantig hondje, die beslist in de toekomst nog heel wat streken gaat uithalen want dom is ze zeker niet! Wil Charlie op het kussen gaan liggen dan gaat zij er snel op, loopt hij vervolgens naar het andere kussen dan vliegt mevrouw daar snel heen voordat hij er daar op kan gaan liggen.

Vriendelijke groet,
Fredy







Geen opmerkingen:

Een reactie posten