dinsdag 26 januari 2021

Tomas

Onze Tomas doet het goed. Hij snuffelt als een echte voorstaande jachthond tijdens de wandeling en thuis worden alle nieuwe objecten en kleren deskundig (goed)gekeurd.

En toen kwam de sneeuw. Eerst niks voor Tomas, toen OK vlug plassen en meteen terug naar binnen, en nu fijne wandeling en met de superneus in de sneeuw lekker ruiken wat er onder die sneeuwlaag bewaard bleef.

Sedert gisteren woont de Basiel (een 16-jarige kater) bij ons. Ik hield mijn hart toch wel een klein beetje vast hoewel ze mekaar reeds zonder probleem ontmoet hadden. Het gaat nog beter dan verwacht. Eerst mekaar negeren, Tomas heel erg wantrouwig, het was toch maar een raar beest die kat met rare gewoontes. En dan zocht de Basiel toenadering en Tomas liet het ineens allemaal gebeuren, nog een beetje kritisch misschien maar het mag en het komt dik in orde. 

Vanaf donderdag woont ook Kamiel (labrador, 6j) definitief bij ons. Kamiel is een goeie lobbes en al jaren roommate van Basiel. Dat wordt dus nog gezelliger. Tomas voelt zich veilig met Kamiel (40 kg en groooooot) in de buurt, die grote mag nochtans sommige speeltjes niet afpakken, maar Kamiel geeft die dan ook meteen terug als Tomas ze opeist.

Grappig en hartverwarmend om te zien. Het wordt hier een leuke beestenboel en wij, als baasjes, mogen volop meegenieten van op de eerste rij.

Jeannine





Geen opmerkingen:

Een reactie posten