woensdag 4 september 2024

In Memoriam: Bonsaï en Ikebana.

In oktober 2013 mochten we deze 2 lieverds ophalen in Zaventem (eerste foto), samen, want ze waren echt onafscheidelijk. Het stond ook zo mooi beschreven in de tekst van Bonsaï:

We vonden Bonsai in de raffinaderij van Algeciras, hij was er altijd samen met Ikebana. We kregen hen aanvankelijk niet te pakken maar besloten een hondenval te zetten, omdat ze er zo slecht uit zagen. Toen we later die dag terug kwamen, zat Bonsai in de val en probeerde Ikebana hem te bevrijden. We vermoeden dat zij zijn mama is, door de manier waarop zij hem beschermt en corrigeert, als een echte moedertje! Toen we de val in de auto zetten sprong ze er onmiddellijk mee in, geen seconde wou ze van zijn zijde wijken. 

Wat zijn we blij dat we ze samen geadopteerd hebben! Al die jaren bleven ze zo gehecht aan elkaar. Ikabana bleef Bonsaï verzorgen en corrigeren, hij luisterde soms beter naar haar dan naar ons :) Ze lagen ook altijd zo gezellig samen te slapen, dicht tegen elkaar.

Toen Bonsaï ziek werd, blafte ze vaak naast hem liggend om ons te waarschuwen, zo leek het wel. Ze liep dan ook helemaal verloren toen hij stierf op 12 januari 2023. Hij is 10 jaar geworden. We waren er echt kapot van. Het brak ons hart ook om Ikebana zo ontredderd te zien maar we hebben haar overladen met liefde.

Bonsaï was echt zo'n geweldige hond, lief, sociaal, kwam altijd tegen ons aanliggen in de zetel. Ons vosje...  Ikebana was wat meer op haar eigen maar kon ook best genieten van de vele aandacht en knuffelsessies in ons gezin. Ze was altijd zo vrolijk tijdens wandelingen met haar staartje in de lucht!

Ze is vorige week, op 20 augustus, bij ons thuis rustig ingeslapen. We konden niks anders meer voor haar doen, ze was op korte tijd heel snel achteruit gegaan door nierfalen. Ze is 15 jaar geworden.

 

Onze 2 zonen groeiden samen op met deze 2 geweldig lieve honden die er altijd waren om te knuffelen, tegenaan te liggen, om tegen te praten, mee te wandelen.

Het valt moeilijk uit te leggen wat ze voor ons, ons gezin, betekend hebben al die jaren. Al die warmte en liefde dat we hebben gekregen en gegeven... We missen hen dan ook heel erg maar we hebben zoveel mooie herinneringen 🩷

Slaap zacht lief Bonske en lieve Bana. 

Bonsaï links op de foto.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten