vrijdag 20 september 2024

Onze Romy (voorheen Romina).

Romy is sinds 14 augustus bij ons. 

Romy was de eerste avond al heel lief en heel knuffelig. Ze ging alles verkennen en vond de grote tuin best spannend.

De eerste nacht ging gelijk goed, wij hebben een ruime box in de kamer voor haar gemaakt die wij dan kunnen afsluiten zodat ze niet in alle ruimtes kan gaan struinen en wij hebben haar helemaal niet gehoord.

De volgende ochtend lag ze te kwispelen toen ze ons zag.

Na 2 weken hebben wij het grootste en comfortabelste kussen voor haar gekocht, dat vindt ze zo heerlijk en ligt er de meeste tijd op.

Zij had niets geleerd, geen commando's. De eerste tijd hebben mijn man en ik het ook niet echt geprobeerd, alleen buiten zeggen wij: 'volg' maar dat ging niet zo goed in het begin.
Na 1 maand ben ik begonnen met het commando "zit" en dat had ze in 5 dagen heel goed door. Ik hoefde zelfs niets te zeggen. Als ik zeg: "Romy kom", dan komt ze naar mij toe en gaat gelijk zitten. Hoe mooi is dat.

Ze wist al heel snel wat haar naam was en wat vrouwtje en baasje is, dat kun je zien met het spel met de spijkerlap.

Na 1 maand hebben wij haar ook de mogelijkheid gegeven in de kamer, eethoek en keuken te lopen. Soms komt ze ons heel even begroeten en knuffelen, of als er visite is, dan gaat ze achter de bank liggen vlak bij baasje. Maar in het algemeen verkiest ze haar zachte en verende kussen en gaat er dan weer snel naar terug om daar heerlijk op te liggen.

Natuurlijk heeft ze ook stoute dingen gedaan, maar dat kunnen wij haar niet echt kwalijk nemen, want alles is voor haar nieuw. Lekker graven in de aarde, van sommige plantjes eten (ook van mijn mais) en lekker blijven blaffen als ze het hondje van de buren hoort. Dan springt ze gewoon over het kleine houten hekje heen dat mijn man dwars op de schutting heeft geplaatst, achter het hekje is een wat opener ruimte waar ze het hondje bij de schutting goed kan zien en makkelijker in de schutting (het metalen hek) kan bijten. Dus het hekje is nu wat extra beschermd met een extra lat erop. 

Ze is ook heel erg lenig en fit, want wij hebben een laag hekje afgeschermd op de splitsing overdekte terras naar de tuin en daar springt ze gewoon overheen, of ze kruipt er onderdoor. Dat is bedoeld voor het geval dat het regent en zij dan op het overdekte terras kan blijven en niet kleddernat wordt. Of als zij eten krijgt om haar dan even rustig te houden.

Wij zijn heel erg blij met haar. Een heerlijke lieve en knuffelige hond, maar ook zeer intelligent, leergierig en snel lerend.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten