woensdag 4 september 2024

Dagboek van Fabienne- Het verhaal van Picasso.

Picasso was een straathond in de haven van Algeciras. Schichtig en bang kwam hij af en toe tevoorschijn om een stukje brood aan te nemen. Pas als het donker was ging hij bij de vuilbakken naar eten zoeken. Enkele mensen die daar werkten hadden hem al opgemerkt en probeerden zijn vertrouwen te winnen, een van hen is een vrijwilliger van ons en zij nam hem ter harte. Eigenaardig genoeg zag hij er niet slecht uit, wat ons doet vermoeden dat hij daar gedumpt werd door zijn baasje.

Stilaan begon Picasso vertrouwen te krijgen in de mensen daar en hij bracht elke dag een bezoekje aan de kantoren. Er waren echter een para mensen die het ongepast vonden en hem weg wilden. Om te vermijden dat ze het dodenstation zouden bellen, brachten ze Picasso vlug naar ons.

Wij leren hier een verlegen maar lieve en zachtaardige hond kennen die zo blij is met een beetje aandacht. Een heerlijke beste vriend, dat verzekeren wij, want deze hond gaat iedereen aan het hart. Hoe iemand hem zomaar heeft kunnen dumpen, is voor ons onbegrijpelijk…

 

Meer informatie over Picasso vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten