vrijdag 16 september 2022

Dagboek van Fabienne - Ichabod, een onopvallend Bodeguerootje.

We kregen een wanhopig telefoontje, of we aub een hondje konden opvangen? Mensen waren op de terugweg van Mijas Pueblo toen ze getuige waren van hoe een taxichauffeur dit arme, weerloze hondje van straat stampte. Ze kwamen snel tussenbeide en namen het hondje, een Bodeguero, mee. 

Ichabod was in erbarmelijke staat toen hij bij ons binnen kwam: amper haar op zijn lijfje, zijn oogjes kleefden dicht van de etter, en hij was graatmager. Hij lag in een hoekje van zijn hok, alsof hij had opgegeven. Maar toen hij een lekker kommetje eten kreeg voorgeschoteld, en vriendelijk werd aangesproken, fleurde hij helemaal op.

Hij werd gelijk onderzocht door onze dierenarts, en bleek een ernstige huidontsteking te hebben, en hij testte positief voor Leishmania. Zijn ziekte is nu onder controle en hij voelt zich zoveel beter, hij knuffelt en komt goeiedag zeggen, onopvallend en stilletjes, waardoor niemand hem eigenlijk ziet, een klein hummeltje dat ergens een baasje zoekt, na de pech en ellende hij doorging. Hij is ondertussen al enorm opgeknapt en is een echte hartendief, lief en aanhankelijk, en vooral enorm dankbaar!

Ichabod is een lieve, sociale en vriendelijke hond, die we van ganser harte een geweldige thuis gunnen, na alle ellende die hij al heeft moeten meemaken. Nu kan hij rustig ergens gelukkig worden en daar gaan we voor, wie geeft dit niemendalletje een gouden mandje?

 





Meer informatie over hem vind je hier.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten