zondag 23 januari 2022

Update Zuma

Wat leuk na een jaar weer wat van jullie te horen. Super goed van jullie om nog even te checken hoe het gaat !

We kunnen je vertellen dat het super goed gaat met Zuma ! Zuma is een heel erg gelukkig hondje geworden en blaakt van gezondheid. We zijn dus dolgelukkig met elkaar !!

Zuma is ontzettend gezond. Ze is vrolijk. Haar vacht glanst als een gek. Ze heeft nooit kwaaltjes. Ze is ook een klein atleetje geworden…super snel ,veerkrachtig en ze kan tegen een stootje.

Zuma is op 13 januari 2021 bij ons gekomen en heeft best een lange weg moeten maken om over de standaard angsten heen te komen. Met veel geduld en liefde is dat helemaal goed gekomen. Ze was best bang voor de trap in het begin. NU vliegt ze bijna naar boven en beneden. We wonen in het centrum van Utrecht. Ze kan heerlijk loslopen en spelen langs de singels van Utrecht. In het begin vond ze het verkeer doodeng. NU knippert ze niet eens als er een luidruchtige veegwagen vlak langs haar rijdt. Wat bij Zuma echt erg fijn is dat ze naar andere honden fantastisch goed kan inschatten of het OK is of niet. Dat heeft ze duidelijk als voordeel meegekregen de tijd dat ze bij jullie in de opvang heeft gezeten. Ze loopt zonder angst met een kwispel ook naar de grootste dominante honden toe ! Die zijn dan een beetje van slag,…hahaha,…die zie je dan denken : waarom ben jij niet een beetje bang voor mij ?!....echt heel grappig en stoer. We gaan heel vaak naar het bos toe en dan komen we ook regelmatig van die uitlaatdiensten tegen die wel in een roedel van 10 honden hebben. Zuma trippelt er fluitend dwars doorheen…..Verder is Zuma een heerlijk knuffelhondje en krijgt ze wel 20 keer per dag een kus en een aai op dr koppie. En dat vindt ze heerlijk !

Verder is Zuma een ongelofelijk slim hondje en zijn we constant bezig haar goed te trainen en dat zij ons niet  al teveel , heel ondeugend, in het Ootje neemt. Dat is dus soms best lastig. (We hebben vanzelfsprekend deelgenomen aan twee keer hondentrainingen). Laatste tijd bijvoorbeeld merkt ze wanneer ze aangelijnd moet worden om naar huis te gaan of in de auto te stappen. En dan probeert ze weg te lopen en tijd te rekken. En zo zijn er best veel voorbeelden dat wij alle zeilen bij moeten zetten om haar goed te laten luisteren. Dus ze kan best een lastpakje zijn…hahaha Omdat haar vader of moeder waarschijnlijk een border collie is kan ze echt een adrenaline junk zijn. Dus stokjes gooien vindt ze geweldig maar spelen met een balletje kan niet meer omdat ze dan helemaal niet meer wil en kan stoppen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten