woensdag 12 januari 2022

Update Xena

Hallo allemaal,

Mijn naam is Xena, ik ben een Amrikaans Stafford teefje en ben geboren op 01 juni 2020 in Spanje. Hier heb ik een jaar gewoond.

Dit is XENA na...

In Spanje vond ik het niet zo leuk, want er werd niet heel goed op mij gepast.  Ik leefde namelijk in een huis op het platteland van Spanje samen met veel andere honden. Ik kon daar ook niet zoveel, want ik was vastgelegd aan een ketting en had maar 1 ½ meter bewegingsruimte. Zo heb ik mijn eerste jaar geleefd. Ook was er bijna geen eten…..en als dat er wel was moest ik erbij zijn, want heel vaak was er veel te weinig voor al mijn broertjes en zusjes die daar ook leefden. Ik had eigenlijk veel meer honger en wilde nog wel meer eten maar dat was er niet voor ons. Maar ik wist niet beter, want dit was het enige wat mij bekend was, ik ben ook nog maar een puppy!

Maar toen kwam de dag, dat ik meegenomen werd door mensen, zij namen mij mee naar een andere plek in Spanje en daar waren nog veel meer hondjes. Ik kreeg vanaf dit moment ook meer te eten daar was ik erg blij mee. Maar ik was in het begin nog wel erg bang voor al deze nieuwe ervaringen. Er waren nu ineens mensen die mij wilden aaien en aanraken, dit vond ik best spannend. Maar na een tijdje kwam ik erachter dat het toch wel erg fijn is om aangeraakt te worden en een beetje te knuffelen.

Ook kwamen er steeds mensen bij mij in de kennel, ik begreep niet zo goed wat ze gingen doen want ze hadden een klein apparaatje in hun hand en die bleven ze maar op mij richten, ik ging vervolgens maar een beetje naar hun toe lopen en kwispelen met mijn staart. Dit deden ze aantal keren.

Toen kwam een bijzondere dag, er kwam een groot wit voertuig op het terrein te staan en daar zaten van dezelfde hokken in als waar ik nu ook in verbleef. Ik werd toen opgehaald door de mensen, opgetild en in dit voertuig gezet. Ik was toen best bang, maar zag dat er meer nog vriendjes en vriendinnetjes met mij mee gingen. Toen deze hokken allemaal vol waren ging dit voertuig ineens rijden. En rijden …….en rijden…….. Het duurde enorm lang voordat dit voertuig uiteindelijk op hield met rijden.

Ik snapte niet waar ik was, maar toen ging de grote witte deur aan de achterkant open en werd ik ineens opgetild door een andere man…. Deze man keek heel blij…en maakte leuke geluidjes….. Hij nam mij mee naar nog iemand anders, een vrouw. Ik werd op de grond getild en toen gingen deze mensen mij aaien en knuffelen, ik bleef goed om me heen kijken want vond het toch ook wel een beetje spannend. Ik kreeg toen iets om mijn nek en om mijn lichaam en mocht toen met deze mensen mee die mij uit het voertuig hadden gehaald. Toen gingen we weer rijden, die mevrouw zat bij mij. Maar durfde nog niet zo goed haar aan te kijken, dus ik bleef maar naar buiten kijken.

Na een tijdje stopte dit voertuig waar ik in zat en mocht ik eruit. Ik werd meegenomen naar een huis en we gingen met zijn drieeen naar binnen. Daar lag een heel mooi kussen, en een heel mooi hok, ook stonden er twee mooie bakken met eten en drinken erin… Er lagen speeltjes op het kussen…. En wat bleek nu…….. Dit was allemaal voor mij….. Ik voelde me iets meer op mijn gemak en kwam voorzichtig naar deze nieuwe mensen toe…..ik werd weer aangehaald en geaaid….Wat voelt dat fijn zeg…..

Nu zijn we inmiddels alweer 5 maanden verder en ben ik erachter gekomen dat deze mensen mijn baasjes zijn. Ik ben knettergek op en met ze, heb ze in mijn hartje gesloten en ik weet ook wel zeker dat zij dat ook bij mij hebben. Ik ben aangekomen, want was wel erg mager toen ik net bij ze kwam, ik krijg nu elke dag heerlijk eten. Mijn baasjes zeggen dat ik het erg goed doe, ik kan geduldig op mijn eten wachten en luister goed naar mijn baasjes. Ik eet altijd alles op, maar ben ook gek op snackjes. Ik lust altijd wel eten.

Ook kan ik al heel goed aan de lijn lopen, mijn baasjes willen dat ik naast ze loop. In het begin vond ik dat wel lastig, want hoorde steeds allerlei nieuwe geluiden of rook nieuwe geuren.. Dan word ik een beetje nieuwsgierig en wil ik even kijken…

Ik heb ook al allerlei dingetjes geleerd, zo kan ik al zitten, af gaan, allebeide pootjes geven, ik vind zoekspelletjes ook erg leuk. Mijn vrouwtje verstopt dan mijn speeltje terwijl ik moet blijven wachten, als vrouwtje dan terug komt lopen, gaat zitten en dan ZOEK zegt, mag ik van mijn plek…. En weet je…….ik vind het speeltje altijd!!!! En dan worden zowel ik als mijn baasjes heel erg blij…

Regen vind ik niet zo leuk, wil dan het liefst niet meer naar buiten, maar heb gelukkig een mooie jas van mijn baasjes gekregen…. Dan heb ik het niet zo koud en wil ik wel naar buiten….Ook die ene dag toen er allerlei lichtjes in de lucht waren die gepaard gingen met harde knallen, was niet erg leuk. Ik ging vaak blaffen want snapte niet waar dit geluid weg kwam. Gelukkig waren mijn baasjes thuis en die gingen de hele dag met mij spelletjes doen, hoorde toen gelukkig die harde geluiden niet meer.

Maar echt he…… want ik het allerleukste vind, is knuffelen!!!! Ik lig altijd bij mijn baas….en wordt dan de hele avond geaaid…..Ik mag ook op de bank…..niet doorvertellen he?

Ik ben erg blij met mijn nieuwe baasjes, wil hier voor altijd blijven!!

 

Pootje van Xena

en dit was XENA voor...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten