zaterdag 27 maart 2021

Timmeke #17598.....Timmie.....mijn vriendje

Graag wil ik, als ex adoptant, mijn verhaal doen over deze enorme lieverd. In november kwam Timmie ons gezin verrijken nadat hij al wat onrustig weken in Nederland had gehad.

Wat was alles spannend en vreemd maar zijn nieuwsgierige aard kwam hierbij goed van pas. Hij deed het ontzettend goed!  De nachten netjes beneden slapen, niks slopen, een paar uurtjes alleen kunnen zijn en perfect zindelijk.

Ik ben zelf degene die er altijd is dus zijn focus kwam al gauw op mij te liggen, de rest van het gezin is wisselend aanwezig. Hij vertrouwde mij compleet en ik kon alles met hem doen, ook als het spannend was, zoals douchen, pootjes schoonmaken, vuurwerk, nieuwe situaties. Zijn liefde voor mij was zo groot dat de rest van het gezin meer als een bedreiging ging voelen, vooral mijn vriend (mannen vind hij sowieso wat eng) maar ook de kinderen.

Vanuit die onzekerheid en angst heeft Timmie een aantal keer gehapt. Zeker niet agressief!!! maar bijten en meteen weer loslaten, dus geen grote schade. Ik heb er van alles aan geprobeerd om dit probleem op te lossen, boeken lezen, online cursussen, meerdere malen contact met gedragsdeskundige maar ik kreeg dit probleem niet opgelost en moest met enorme pijn in mijn hart beslissen dat mijn vriendje in ons gezin niet op zijn plaats is en ook dat ik de veiligheid van vooral mijn kinderen voorop moest zetten.

Timmie zal gebaat zijn bij mensen zonder kinderen die rustig en stabiel zijn en die verstand hebben van onzekere honden. Die zich niet laten ontmoedigen door zijn onzekere gedrag. Een stabiele hond erbij zou hem zeker goed doen, ook omdat hij zich daaraan kan optrekken, vooral in het contact buiten met andere honden waarin hij ook onzeker is. Andere huisdieren is geen optie vanwege zijn jacht instinct.

Wat krijgen deze mensen hiervoor terug..... Een fantastische hond, gek op knuffelen en spelen, die het liefst buiten in het water en de modder speelt en stukken wandelt, houd van uitdaging want is ontzettend leergierig. In huis is hij heel rustig op soms de dolle 5 minuten na.

Voor mij is het moeilijk om open en bloot dit verhaal te doen i.v.m. eventuele oordelen maar ik wil heel erg graag dat Timmie een kans krijgt en een fijne plek vind, een plek waar hij zichzelf kan en mag zijn, waar hij kan leren en vooral een plek waar hij oud kan worden want dat verdient hij!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten