zondag 14 februari 2021

El guapo🐶 voorheen Bandido

Eindelijk was het zover: onze Spaanse vriend kwam naar NL! Nadat onze bruine lab na 14 jaar was overleden in mei 2020 leek het een prima idee om voorlopig even zonder hondenvriend door het leven te gaan🐶.  Maar het was opeens zo stil in huis, geen lange wandelingen meer in het bos, we misten een maatje. Bij toeval kwamen we terecht op de site van ACE. En door de verhalen besloten we te onderzoeken of we een gouden mandje voor een adoptiehond konden bieden. Begin september zagen we een foto van onze vriend en waren ontroerd door zijn lieve ogen, wat angstig in de camera starend. In september waren we op vakantie in de buurt van Mijas en besloten om de refugio  te bezoeken. Daar zijn we gevallen voor de charmes van onze Spaanse vriend❤️& sloten hem in ons hart.

Na ruim een maand wachten kwam hij met een vrachtwagen aan in Hoevelaken. Het voelde alsof we een adoptiekind gingen ophalen..ontroerend. Goya is onze 4e hond maar dit was wel heel speciaal . Hij was nog geen jaar  toen hij aankwam in oktober. Wat timide, hij snuffelde niet met uitlaten en was nu en dan  wat schrikkerig.
Inmiddels zijn we bijna 4 maanden verder en is hij de jonge hond die hij moet zijn. Een beetje ondeugend, eigenwijs en gek op rennen en stoeien met soortgenoten. Hij doet het hartstikke goed, een lieverd is het. Hij is zelfs gewend aan de natte Nederlandse winter en loopt inmiddels als een echte NL hond door de plassen waar hij eerst overheen sprong.
Waarschijnlijk is dit ook zijn eerste sneeuw, hij vindt het geweldig!

Bedankt ACE  voor onze el guapo & alle goede zorgen voor en na de adoptie!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten