woensdag 7 maart 2012

Haley, in opvang geweest bij Vivianne en nu 4 maanden in Nederland

Hoi Viviane en Bert,

Wij hebben een prima vakantie gehad. De reis is perfect verlopen. Alleen op de boot wilde ze de trap niet op of af dus zijn we maar in de auto gaan zitten tijdens de overtocht. In het huisje was een trapje van 3!treden (laminaat, dus glad), van het halletje naar de kamer, waar ze aanvankelijk niet op en af durfde. Na een kwartier is ze dan toch eindelijk met wat hulp van ons de trap opgegaan. Na een paar dagen ging het beter maar van harte ging het niet! Verder hadden we afgesproken dat ze overal mocht komen behalve op onze slaapkamer (alles gelijkvloers).We hebben het haar 3 keer moeten zeggen. Ook snachts is ze niet komen kijken bij ons, maar bleef keurig in de kamer op haar kleed liggen! Wat een geweldige hond toch!
Natuurlijk hebben we erg veel gewandeld. Ze heeft genoten! Van de zee was ze niet bang. Schrok wel even toen ze wat in het zand wegzakte nadat ze de zee in was gelopen, een vogel achterna. Verder moesten we haar tegenhouden zeewater te drinken. Dat bleef ze doen, kreeg natuurlijk steeds meer dorst........
Erg veel los is ze helaas niet geweest omdat ze de vogels en konijnen niet met rust kon laten. Verder lagen er erg veel dode dieren (konijnen, vogels e.d.) waar ze iets te veel interesse in had naar onze zin.
Ze is overal mee naar toe geweest wat geweldig goed ging. We zijn koffie gaan drinken en uit gaan eten en dan lag ze rustig te wachten tot we klaar waren! Een prima vakantie dus met ons drieën!

We zijn vrijdags terug gekomen en zaterdag was de wandeling van ACE. We hebben haar toen ook aan de riem gehouden omdat ze niet altijd komt als we haar roepen (op dit moment echt het enige minpuntje! maar we blijven oefenen!) Wel een fijne wandeling gehad. Leuk om andere te ontmoeten! Ook toen ging het koffiedrinken met zoveel mensen en honden erg goed! Toen er 2 meter van haar een opstandje ontstond tussen een paar honden, met veel geblaf, bleef ze gewoon heel rustig liggen. Ook mocht iedereen die dat wilde haar gewoon aaien!

De dag daarna hadden we weer cursus en de stond deze keer op het programma! Wij komen tijdens onze wandelingen vaak langs het station in Maarheeze. In het begin was ze heel bang van het geluid van de overweg en van de trein. Langzaam opbouwend zijn we steeds dichterbij gegaan en zijn een paar keer op het perron op een bankje gaan zitten wachten op de trein. Dit ging steeds beter. Maar zondag dus de grote dag waarop ze erin moest! We waren er wat eerder dan de rest, er stond een trein te wachten en Jacq ging vast oefenen. Zonder problemen ging ze erin, aarzelend eruit en toen Jacq er nog een keer in wilde,  zette ze zich schrap en vertikte het. O jee, hadden we het al verknald voordat de les begon!?!?  Maar dat viel gelukkig mee! Ze aarzelde wel toen ze erin moest maar met wat lekkers was het snel bekeken. En...ze was de rustigste, meest ontspannen hond van de 5!!!! We zijn naar Eindhoven gegaan, hebben daar wat oefeningen gedaan en koffie gedronken. Ook de terugreis ging prima! Dat viel ons dus erg veel mee! Het was onze laatste les. We hebben er nu 10 gehad, waarin we veel geleerd hebben. We stoppen er nu even mee en als
het nodig is pakken we weer een paar lessen.

En toen nog het WASSEN. We hadden een afspraak gemaakt met een trimsalon. Ze zou alle tijd nemen en als het niet zou lukken...jammer...maar niets aan de hand! Ik heb haar weggebracht en heb haar achter gelaten. Toen ik naar huis liep kreeg ik al spijt! Wat doe ik nu weer? Is het zoooo erg dat ze stinkt? dadelijk is alles wat we opgebouwd hebben weer verknald! Ik was in staat op te bellen dat ik haar weer kwam halen maar heb dat toch maar niet gedaan. Een uurtje later kregen we het verlossende telefoontje. “kom ze maar halen, ze is klaar” Snel erheen gegaan. Madam zat rustig op tafel en had alles heel rustig ondergaan! Ze had zich ook rustig in bad en op tafel laten tillen!
(Jacq heeft haar eerder een keer opgetild om haar te wegen maar dat vond ze toen helemaal niets!)Het enige wat ze niet goed toe had gelaten was het föhnen van haar achterkant. Van de voorkant had ze genoten! Ook had ze 2 nagels geknipt. De rest was nog niet echt nodig, dus had ze die niet gedaan. Ze is rustig gaan liggen totdat we uitgekletst waren. En nee, ze had er geen moeite mee gehad dat ik haar daar achterliet! Ook dat viel dus erg mee! En ze heeft zeker 1 hele dag lekker geroken!......

WAT IS ZE TOCH VEEL VERANDERD IN MAAR 4 MAANDEN TIJD! Vooral het vertrouwen in mensen is enorm vooruit gegaan! Nieuwe dingen blijven even lastig maar ze heeft nu meestal genoeg vertrouwen in ons, en zichzelf!, om de uitdaging aan te gaan!

Viviane en Bert, dus nogmaals bedankt dat jullie haar aan ons gegeven hebben! Wat doen jullie toch goed werk! We hebben op de site gezien dat Aaron ook zijn gouden mandje heeft gevonden! Geweldig! Ben benieuwd wat je volgende hond wordt. In ieder geval vast succes ermee!

Tot zover deze update. Als je in de buurt bent kun je natuurlijk altijd
aankomen!

Jacq, Yvonne en een poot van Haley



Geen opmerkingen:

Een reactie posten