vrijdag 12 mei 2023

Holi ! Onze kleine vriendin

Graag stel ik Holi aan jullie voor. Een kleine dame van bijna 5 jaar. Holi heeft een hernia en is hierdoor helaas blijvend verlamd aan haar achterpootjes. Eind maart mochten wij Holi ophalen. Ze had een lange reis achter de rug vanuit Spanje. Op foto’s is te zien dat Holi verlamd is, en ook dit stond netjes beschreven bij de oproep op facebook, maar in het echt raakt het je alsnog in je hart. 

Eenmaal thuis heb ik Holi gewassen en verzorgd. Een schoon luiertje aangetrokken en in de rolstoel gezet. Daarna heeft holi kennis gemaakt met de andere hondjes. Een andere franse bulldog uit Spanje en een Boomer. De honden snuffelden aan elkaar, maar leken toch te merken dat er iets anders was met Holi. Ze deden geen poging te spelen of springen en bleven wat op afstand. Holi daarentegen had de grootste lol en rende in het karretje door de huiskamer. Na flink spelen en nog wat te eten is Holi gaan slapen. Holi slaapt in een babybox, dit ter bescherming van de andere honden en kinderen. Ze is door haar verlamming minder weerbaar. Hier ligt zij knus met haar teddybeer en zachte kussens. Zij vindt het helemaal prima! 

 

Nu enkele maanden bij ons, hoort Holi helemaal bij het gezin. De kinderen en ik lachen regelmatig om de grappige, lees ondeugende, streken van Holi. Holi kan dusdanig hard snurken dat een gesprek soms lastig is, en eten kan zij als de beste. Oostindisch doof kun je wel zeggen, zij negeert op momenten compleet wat er gezegd wordt maar bij het knisperen van een zakje lekkers gaan de oren direct omhoog. Holi leeft in ons druk huishouden prima op het gemakje. Kijkt naar de kinderen die spelen en probeert dan wat speelgoed te pikken. Veelal is Holi in de keuken te vinden, want daar kan natuurlijk wel eens wat lekkers vallen. Als de koelkast opengetrokken wordt vliegt Holi er als eerste naartoe. Het is echt een heel lief, grappig en aanhankelijk vrouwtje. 

 

Naast alle leuke momenten is Holi een zorgenkindje en heeft regelmatig gezondheidsproblemen. Zo ben ik regelmatig bij de dierenarts te vinden met Holi. Haar blaas is gevoelig, evenals haar darmen. Haar huid en vacht moeten goed verzorgd worden en ja.. het plassen en poepen gebeurd met ondersteuning. Regelmatig krijgt Holi een massage, hier kan zij ontzettend van genieten! 

 

Wij hopen Holi nog heel lang bij ons te mogen hebben ❤️ 

Vriendelijke groet, 

Zemelia







1 opmerking:

  1. Lieve adoptant,
    Ik was bij de aankomst in Barneveld. Wij stonden een beetje voor schut omdat wij over het dubbel aanlijnen begonnen. ...
    Fantastisch om nu te lezen en zien hoe goed ze het heeft getroffen. Echt fantastisch. Een adoptant met een groot hart. Hartelijke groet, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen