zondag 8 september 2024

Dagboek van Fabienne - Het baasje van Mila en Toby kreeg kanker.

Mila en Toby werden 7 jaar geleden door hun baasje in huis gehaald, en werden sindsdoem geliefd en gekoesterd. Hun baasje kwam er echter alleen voor te staan en kreeg kanker, waardoor zij dringend naar haar land terug moest. Een buurvrouw - die zelf niet erg gezond was - nam de zorg voor hen even over, maar na 8 maanden kon dit tengere vrouwtje echt niet meer. Ze had het zeer moeilijk nadat ze ook haar man aan kanker verloren was, en nu met een klein inkomen moest zien rond te komen.

De hondjes hadden ook allerlei medische problemen. Zo werd werd aangevallen door loslopende straathonden, en moest verzorgd worden, Toby had een probleem aan zijn neus. Beiden hadden hun erg vervilte en verklitte vachten.

Ik kreeg uiteindelijk contact met hun baasje die terminaal is, en momenteel in een ziekenhuis verblijft. “Ik blijf hier tot ik mijn laatste adem uitblaas, zo zei ze, zorg aub goed voor mijn hondjes. Ik had hen nog zo lang gelukkig willen maken maar ik ben erg ziek, de kanker heeft me in zijn greep”. Het vrouwtje zou zo graag nog weten of ze ergens thuis mochten komen…

Mila en Toby zijn twee schatten van honden: lief, aanhankelijk, typische Waterhonden. Ideaal voor iets oudere mensen, want ze zijn ook erg rustig van aard. We willen hen graag samen zien vertrekken, maar als dat niet kan wachten we tot ze elk naar een thuis kunnen gaan, apart, maar dan moeten ze wel op hetzelfde moment vertrekken om elk ergens een nieuwe start te krijgen.

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten