maandag 2 september 2024

Bruno (ACE Pluto) zoekt nog steeds een nieuwe mand.

Update 2-9-24 Bruno:

Bruno is superlief en aanhankelijk. Hij gaat graag met je op pad en is erg leergierig. Verder is Bruno een hond die heel snel hoog in zijn spanning zit, dit kan zijn positieve spanning (te blij en enthousiast) of negatieve spanning (overprikkeling, wat zich soms uit in moeite met omgang met mensen buiten het gezin). Als baas van Bruno is het belangrijk om Bruno te helpen zijn emoties te controleren, zodat hij niet te hoog in zijn spanning komt. Hier hebben we de laatste periode erg op getraind, met succes. Met onze hulp is hij buiten een ontspannen hond en heb je een ontspannen wandeling. Hij kan na een wandeling heerlijk rustig in zijn mand liggen, het liefst in de buurt bij jou.

Verder gaat hij een paar keer in de week mee met andere honden naar een groot omheind veld waar hij heerlijk kan spelen en rennen (iets wat hij erg graag doet). Ook thuis zijn we met hem aan het trainen om bijvoorbeeld rustig kennis te maken met bezoek. We zien dat hij op alle gebieden mooie stappen maakt. Hij is ook een erg leergierige hond, die graag met zijn baas wat doet.

Hoewel hij dol is op onze kinderen, merken we helaas dat ons gezin teveel prikkels met zich meebrengt, waar Bruno minder goed tegen kan en wat hem onrustig en gespannen maakt. Met pijn in ons hart hebben we besloten om die reden een ander plekje voor hem te willen zoeken. We gunnen Bruno een plek waar hij de rust heeft om de ontspannen hond te zijn, die hij kan zijn. Als je alleen of samen woont zonder inwonende kinderen dan heb je aan Bruno een vriend voor het leven. 

Meer informatie over Pluto vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten