zondag 3 maart 2024

Tara (Ace Tamara ref.no.21091)

17 mei vorig  jaar kwam ze in Nederland aan. 

Wij zijn nog altijd heel dankbaar dat Claudia te Grotenhuis en haar zus Edith Tamara hebben opgevangen tot wij haar konden ophalen. Zo enorm lief ❤️❤️❤️❤️ beide vrijwilliger-Coördinator Adoptie.

 

Tara woont nu bijna 10 maanden bij ons. En ja hoor wij kunnen volmondig zeggen " een echte sterke  Mastina"  precies zoals zij (ondanks dat zij wat kleiner is) is beschreven.

Ze is  gelukkig opgevangen door ace.shin  en Isabelleke nadat  ze als zwerver  werd opgejaagd  terwijl ze veiligheid zocht. De info over haar karakter  werd goed omschreven. We wisten dat zij  nog veel moest leren. Maar haar liefdevolle karakter vonden  wij het allerbelangrijkst.

Nu  10 maanden later kunnen wij  trots vertellen dat Tara 100 % bij ons hoort.  Ze heeft veel moeten leren. Plassen en poepen buiten doen. Wandelen aan de riem, Televisie is niet eng. Dekens en handdoeken zijn er niet om te slaan. Andere taal leren begrijpen. Als wij weg gaan, komen we terug. Baasje en vrouwtje houden heel van je. 

Wat vond en vind je het fijn dat grote Buster, je Mastin maatje er was. Die kon jou lezen en helpen. Bijvoorbeeld wanneer je moest plassen of poepen. Hij begreep het, je werd onrustig. Jij keek naar Buster en Buster liep naar ons om dan samen voor ons te staan en heen en weer te lopen. Nu doet ze dit vaker alleen, want ook wij leren haar  te lezen.

In begin was ze een zwaan kleef aan bij Buster. Nu is ze zelfstandig aan het worden. Het laatste zetje heeft Buster gegeven nadat hij het "kleven" niet meer nodig vond. Ze begreep dit..

 

Kinderen is ze dol op. Ze geniet van al die kinderhandjes en knuffels. Dan zit ze trots met borst vooruit gelukzalig voor haar uit te stralen. Wel kan ze  te enthousiast zijn dat ze met haar poten gaat zwaaien. Ze heeft niet zo in de gaten dat ze beresterk is. 

Tijdens wandelen gaat ze graag naar mensen toe. Ze is eigenlijk  een  lieverd voor iedereen. ❤️

Iedere dag weer verheugd ze zich op de "grote"wandeling. Rond het meer, in het bos,  hondendpeeltuin, maar ook door het dorp wandelen vind ze zalig. Ze speelt met bladeren, modder, water  (wegvliegende vogels), heuveltjes en zelfs regen vindt ze niet erg. Pakt tijdens wandelen alles maar dan ook letterlijk alles in haar bek. Dan moeten we snel zijn om uit haar bek te halen, want gaat echt van hap, slik weg.

Wij houden van Tara ❤️❤️❤️😀 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten