zondag 13 november 2022

Dagboek van Fabienne - Beau (Vanua) en Bobke moesten van hun beide baasjes afscheid nemen.

Onze vrijwilligster Mirella was een speciale vrouw, zij zette zich met hart en ziel in voor onze hondjes, dag in dag uit, in het bijzonder voor onze Staffords. Toen zij heen ging waren we er allemaal het hart van in, zo plots en zo jong nog. Gelukkig konden haar hondjes bij haar man samen blijven, hoe moeilijk iedereen het ook had, zowel de nabestaanden als de honden. Het leven ging onverbiddelijk verder, tot we vorige week te horen kregen dat ook haar echtgenoot Toon onverwachts kwam te overlijden en er verder niemand voor de hondjes kon zorgen. 

Beau (vroeger Vanua) en Bobke hebben elk hun eigen verhaal: 

Beau is een echte lieverd, zeer toegewijd aan haar gezin en kan ook prima samenleven met een andere hond. Ze is een energieke hond, die heel graag mee uit wandelen gaat. Maar enkele uurtjes alleen thuis is geen probleem voor haar. Beau is waaks, maar is goed te corrigeren: in huis door haar even in de bench te plaatsen en als alles rustig is, kennis te laten maken met bezoek, buiten door haar goed leiding te geven. Mensen met ervaring met het ras herkennen dit ongetwijfeld. Beau kan helaas niet samen met katten en ook plaatsen we haar liever niet bij jonge kinderen. Vanaf een jaar of 10 zou dit wel mogelijk zijn.

Bobke raakte door een tragisch ongeval in Spanje gedeeltelijk verlamd, maar dankzij intensieve fysiotherapie, voedingssupplementen en het harde werk van de dierenartsen en Mirella kreeg hij weer wat kwaliteit van leven, leerde hij omgaan met zijn handicap. Hij is een enorm lieve hond, die het liefst de hele dag bij je wil zijn, gewoon in je buurt wil vertoeven. Een tuin is wel onontbeerlijk, want Bobke is door zijn ongeval incontinent gebleven. Je kunt aan hem zien wanneer hij naar buiten moet en als je hem snel in de tuin laat gaan, gaat het meestal wel goed. Maar een ongelukje in huis is natuurlijk iets dat kan gebeuren. Bobke heeft niet of nauwelijks een wandeling buiten de deur nodig. 

Wie wil een mooie rescue doen en onze Bobke en/of Beau (Vanua) een fijn leven bieden, zoals lieve Mirella en Toon voor ogen hadden?



Bobkehttps://ace-charity.org/honden/honden/17203/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten