zondag 27 november 2022

Dagboek van Fabienne - Bartolo, de koord hing al klaar om zijn nek.

Het is een onvoorstelbaar verhaal, maar helaas de harde realiteit. De vader van een van onze vrijwilligers heeft al jaar en dag een klein buitenhuisje in de campo. Zijn buurman is nooit zijn vriend geweest, want hij ging altijd wreed en roekeloos om met zijn dieren. Menigmaal hebben zij als familie dieren van deze man gered. 

Een van de weekenden dat ze daar waren, zag hij hem plots roepen en tieren en hij zag dat hij zijn oude Mastin een koord rond zijn nek deed en deze probeerde op te hangen aan een boom. De hond hing al bijna op toen hij net op tijd de hond kon redden en een zware discussie met de man aanging.Hij nam de Mastin mee en vroeg ons om dringende hulp, want hij kon hem absoluut niet daar houden want de man wilde hem koste wat het kost ophangen. 

Bartolo was in zeer slechte staat, een zwaar verwaarloosde Mastin die een hel leefde en beleefde. Hij had een zware ontsteking aan zijn geslachtsdelen, dusdanig dat de maden er gewoon uit kropen. Hij werd met spoed geopereerd, kreeg de nodige verzorging en medicatie, en herstelde langzaam maar zeker van al zijn ellende.

Bartolo is de meest zachtaardige, vriendelijke en nobele hond die je je maar kan indenken! Hij herstelt nu aan onze kliniek en dat tussen groot en klein, jong en oud. Een heerlijk karakter die zijn dankbaarheid niet op kan! Wie geeft deze gentle giant nog een beetje geluk?

 Meer informatie over Bartolo vind je hier.

/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten