zondag 3 juli 2022

DAGBOEK - Als je oren altijd pijn doen en niemand grijpt in,...

Nenneke is een Herder die we gered hebben van een dodenstation. Toen ze binnen kwam zag je al dat het een beestje was dat heel veel ellende had gekend. Ze was heel mager, had trieste ogen, en haar hoofdje hing naar รฉรฉn kant. Altijd schuddend met haar oortjes en piepen van de pijn, hier was iets serieus mis mee,... 

Na onderzoek door de dierenarts bleek ze gedeshydrateerd en ondervoed te zijn, maar vooral haar oren baarden hem zorgen. We zijn direct gestart met de noodzakelijke behandelingen, maar Nenneke bleef last hebben van haar oortjes. Aan beide oren had ze een oorontsteking, maar aan de rechterkant zat haar gehoorgang volledig dicht. 

Eerst en vooral werd de infectie aangepakt met behulp van medicatie. Maar om haar zonder pijn verder te laten leven is een totale oorablatie noodzakelijk. Een ingrijpende operatie, maar in het geval van Nenneke hoogstnoodzakelijk. Ze zal hierna doof zijn, maar geen pijn meer hebben. Hiervoor gaan we nu een project opstarten, om de € 450,- in te zamelen die we nodig hebben om deze operatie en verzorging te bekostigen.

Nenneke is van karakter de goedheid zelve, altijd vriendelijk en gelaten. Ze leeft nu samen aan de kliniek met groot en klein, en dat is allemaal geen probleem!

Nu moet ze eerst geholpen worden en herstellen, om van daaruit ergens gelukkig thuis te komen! 








Meer informatie over Nenneke vind je hier.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten