vrijdag 27 mei 2022

Dagboek van Fabienne - Baileys - een zoveelste broodfok Teckeltje,...

Ze zijn momenteel een hype, overal komen Teckels tevoorschijn, in alle kleuren en in alle maten. Ook hier zitten ze overal in de winkels in kleine kooitjes te koop. Onze Baileys komt uit zo een broodfokfabriek, het was werkelijk om te huilen als je zag hoe hij binnen kwam. Geen woorden kunnen beschrijven wat een mens die van dieren houdt voelt als zo een hondje in je handen komt. Hij was zo mager en verwaarloosd dat hij niet op zijn pootjes kon staan. Zijn hele lijfje deed pijn, van ontstoken oogjes tot ernstige huidproblemen. Zijn pootjes konden zijn al sterk vermagerde lijfje amper nog dragen, onbeschrijflijk,… 

Hij kreeg de nodige zorgen in onze kliniek, hij testte positief voor Leishmania, wat veel te lang onbehandeld is gebleven, waardoor hij anemisch was en zijn nierwaarden niet waren zoals het hoort. Maar hij wilde zo graag leven en vocht, en vocht,… Stilaan is hij een beetje meer hond, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. 

En toch gaat dat staartje, en toch is hij altijd gelaten en blij als hij ook maar een beetje aandacht krijgt! Het is een bijzonder en lief Teckeltje met een gouden karakter!!







Meer informatie over Baileys vind je hier.





 





 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten