maandag 4 april 2022

Javi 17783

Eind maart vorig jaar werd Javi door zijn nieuwe baasje Joris opgehaald in BelgiΓ«, waar hij ter herplaatsing kwam omdat hij soms uitviel naar de kleine kindjes in het gezin. Nu woont hij samen met nog een Bodeguero, Vito (ACE Finde).

Joris laat ons nu weten hoe het gaat met Javi, een jaar later:

Met Javi gaat het helemaal goed. Is een echte pretletter. Hij vindt wandelen en spelen heel leuk en dan in de avond heerlijk op de bank slapen. 


Vooral het rennen (beter gezegd laag vliegen) op de dijk is een feestje want dan mag die lekker los. In het bos kan die ook wel los alleen mist die daar nog wel eens een bocht of springt die mis en belandt die in de sloot waarbij ik je kan vertellen dat Eau de meursloot niet bepaald mijn favoriet is. Al is het nog altijd beter dan Eau de vogelstront want daar wil hij ook graag in rollen als we op de dijk zijn. In beide gevallen komt die gewoon groen thuis.πŸ˜€ Of gewoon een flinke wandeling aan de vaste lijn. Javi vindt het allemaal best zolang die maar mee kan.

Andere honden vindt hij geen probleem al kan Javi soms beetje te opdringerig enthousiast zijn naar andere/nieuwe honden. En dat is niet om vervelend te doen, maar hij vindt gewoon dat elke hond MOET spelen met hem. Ook zijn er diverse vaste oppas-, opvang- en vakantiehonden die mee gaan in de vaste roedel, zowel hier als bij de oppas en ook dat gaat prima. 

Bij de vorige adoptanten in BelgiΓ« was hij wel eens uitgevallen naar de kinderen. Dit komt hier bijna nooit voor. In de avond gaat die nu ook (meestal) gewoon zonder mopperen mee. Wel wil die soms als hij ergens ligt of als je hem verkeerd benadert/aanraakt (ik kan het wel) wat mopperen en een knauw geven. Hij bijt niet door, maar is meer zoiets van je bent nu in mijn space en ik voel me bedreigd. Hij geeft het ook aan, is subtiel, maar als je gewoon goed in de gaten houdt zie je het sein wel. Over het algemeen vindt hij iedereen gewoon leuk en aandacht heeft die nooit genoeg.

Ook met Vito kan hij het prima vinden. Al wordt Vito wel een ouwe zeikvent zo op zijn tijd. Maar goed daar hebben zowel Javi als ik geen boodschap aan. 

 

In de bijlage: diverse foto's. Op deze foto's staan diverse opvangers, vaste oppas- en vaste vakantiehonden uit de grote roedel van de oppas en van mijzelf.


Met vriendelijke groet,

Joris, Vito en Javi




Geen opmerkingen:

Een reactie posten