zaterdag 3 februari 2018

Update Adele/Ruby

Ruby is nu ruim één jaar bij ons en het gaat heel erg goed met haar. We merken een enorm verschil in gedrag wat betreft haar onzekerheid. Ze is echt een brutaal dametje maar nog steeds wel een beetje bang om iets fout te doen soms.

Ze heeft tot een paar maanden geleden elke nacht nog in huis gepoept. Dit deed ze dan vlak na de laatste wandeling als ze dacht dat wij net sliepen. Van de bench werd ze heel ongelukkig dus die hebben we toch maar niet gebruikt. De volgende ochtend wist ze dat ze iets fout had gedaan, we corrigeerde haar dan maar toch vonden we dat lastig omdat ze zo lief is en vanwege haar verleden.  We hebben toen geprobeerd om haar zich zo veilig mogelijk te laten voelen snachts omdat we dachten dat het daar aan zou kunnen liggen. Ze heeft nu een eigen bedje naast ons bed en ze gaat daar zelf al in liggen als het bedtijd is! Dit heeft echt geholpen! Sinds een aantal maanden gaat het heel erg goed (los van af en toe een nachtje niet, maar dat geeft natuurlijk niet).

Vanaf het begin af aan luistert ze heel goed naar ons! In het bos kan ze los lopen en ze komt meteen als we haar roepen. 
Verder heeft ze bij ons in de buurt een aantal vaste hondjes waar ze graag mee speelt. Grote honden en onverwachte bewegingen vind ze wel een beetje eng maar we proberen haar te helpen om daar wat zelfverzekerder in te worden. 


We zijn echt ontzettend blij met haar en de manier waarop ze met iedereen omgaat! Ze is een hele lieve trouwe hond en in het afgelopen jaar hebben we een hele sterke band met haar opgebouwd! Zij vertrouwd ons en wij vertrouwen haar, en we zijn heel veel van haar gaan houden! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten