vrijdag 8 juli 2016

Het wonder der natuur

Hallo lieve dierenvrienden,
Dit verhaal gaat eens niet over honden, nee, iets geheel anders….
Heb al sinds 4 jaar een mandje met 4 witte kiezelstenen aan mijn voliere hangen, waarmee ik al diverse mensen voor de gek heb gehouden, doordat ik vroeg of ze misschien een idee hadden wie die grote eieren gelegd zou kunnen hebben…
Echter… voor 4 weken terug zou ik mijn voliere renoveren, maar zag al eerder dat er met vaste regelmaat een klein bruin vogeltje doende was in het mandje.
Bleek een grauwe vliegenvanger te zijn en ze had met haar mannetje een prachtig mooi nestje van mos gemaakt tussen de kiezelstenen.
Dus, maar even wachten met het opknappen van de voliere leek me..
En ja hoor, na een paar dagen, 3 piepkleine eitjes .
Mooi om te zien was dat het mannetje haar voorzag van eten terwijl ze zat te broeden, kon alles prachtig zien vanuit mijn keukenraam, dus verstoorde de rust niet.
Na 2 weken broeden, 3 kleine kindertjes, roze en naakt, en als mam kwam aanvliegen zag je alleen maar 3 oranje snaveltjes, wijd opengespert.
Eerst werden de motvlinders fijngehakt door mam en pap, maar na een paar dagen gingen die er in zijn geheel in.
De ouders vliegen af en aan voor eten voor de kindertjes, en ja, die groeien als kool, zag nu vanmiddag dat ze hun vleugelspieren aan het trainen zijn, dus waarschijnlijk vliegen ze volgende week de wijde wereld in.
Zal ze zeker missen, maar, de grauwe vliegenvanger staat er om bekend dat ie altijd weer terugkeert naar het oude nestje om wederom te broeden, dus, ik kijk er nu al naar uit, want wat ik de laatste 4 weken heb gezien, daar kan geen film tegenop!!
Nog even leuk om te vermelden is dat op de 1e foto Marie Sol , mijn spanieltje van Fabienne verlekkerd staat te kijken., nee Marie Sol, die zijn van mammie!!  Dus … afblijven… Zucht…….

Lieve groeten van Joey, Jody, Marie Sol en Tieske Nieland.



1 opmerking:

  1. Ik las in de TG dat Tieske Nieland geen Cocker Spaniel in Nederland kon vinden. In Dierenasiel Schouwen Duiveland zit een 9-jarige Cocker Spaniel. Momenteel zijn ze niet telefonisch te bereiken. De Cocker staat op hun Faceboek, misschien iets voor haar ??

    BeantwoordenVerwijderen