dinsdag 12 juli 2016

Flora nu een jaar bij ons !

Flora is nu ruim een jaar bij ons. Eerder schreef ik al een verhaaltje over hoe het met haar gaat bij ons. Daarop nu een vervolg. Het leven van Flora nu:
’s Morgens als ik beneden kom, staat Flora kwispelend bij me en gaat ze op haar rug liggen voor een uitgebreide knuffelbeurt. Ze gaapt nog een paar keer en kan heerlijk kroelen en genieten van alle aandacht.
Als ik net 10 minuten vertrokken ben naar mijn werk legt Floortje haar kop op de vensterbank en zucht alsof ze wil zeggen “komt het vrouwtje nu nóg niet thuis?!” Dat mijn man die dag thuis is en de kinderen ’s middags uit school komen, doet er niet toe. Als ik thuiskom wordt er luidkeels ge’woewht’ dat ik er weer ben en komt ze me trots haar botje tonen. Waarom ze dat doet, weet ik eigenlijk niet. Maar ze is heerlijk vrolijk.
Bij het eten koken ligt ze te kijken wanneer er iets op de keukenvloer valt, want Flora is dol op eten. En na het eten kan ze nog even een ‘dol’ uurtje hebben. Dan rent ze de hele tuin rond, duikt onder de planten en achter de appelboom. Ze vindt het geweldig als je mee rent. Met stokken of ballen speelt ze niet. Maar haar egelknuffel vindt ze wel erg leuk.
Na het dolle uurtje gaat ze slapen, tegen het hoekje van de bank aan (want op de bank mag ze niet). Rond 23 uur gaat ze voor t laatst uit en hangt na die korte wandeling vaak nog even in de tuin rond.
Als het regent, of heeft geregend kijkt Flora je aan alsof ze zegt “Je bent gek, ik houd het wel op hoor!” Van donder moet ze helemaal niks hebben. Op een lekkere zwoele zomeravond blijft ze het liefst nog even in de tuin hangen en wil ze eigenlijk niet meer naar binnen.

Als ik vrij ben (ik werk 3 dagen) en het duurt Flora haar te lang voordat we gaan wandelen kijkt ze ongeveer zo:


Ze blijft zo rustig 10 minuten staan. Als we dan eindelijk gaan, is ze blij en raust ze over de dijk, vol energie. Heerlijk is dat. Het mooiste vindt ze het om te spelen met de andere hondjes die ze tegenkomt. Ze vindt ze niet allemaal leuk, maar de meeste wel. Maar goed, wij mensen vinden ook niet iedereen aardig toch? Wat ik leuk vind aan Floortje is dat ze niet alleen de andere honden begroet, maar ook altijd de mensen die erbij lopen.
Verder heeft ze een aardig jachtinstinct. Flora vindt het het leukst om katten de boom in te jagen, molletjes uit te graven (die ze niet vangt) of achter konijnen aan te gaan. Hieronder jaagt ze op een eekhoorntje.


De woestijnratjes/gerbils thuis hielden we gescheiden van Flora die er altijd likkebaardend bij stond. Toen ze (van ouderdom;) zijn gestorven, hebben we maar geen nieuwe meer genomen.
In hetzelfde bos als waar het eekhoorntje hierboven op de foto zat, is Flora me ook al eens kwijtgeraakt tijdens het wandelen (zo’n 3 kilometer van huis). Ik heb een uur naar haar gezocht. Ze was ondertussen keihard naar huis gerend, omdat ze mij niet meer zag. Toen ik (doodongerust) thuiskwam, zat ze gewoon achter in de tuin te wachten! Pfff…wat waren we allebei blij toen we elkaar weer zagen.

Elke zaterdagmorgen gaan we trainen bij de hondencursus “De sociale huishond”. Ze is dan super gefocust op mij en doet het heel goed. Ze is een slim hondje. Op 16 juli hebben we examen. Ik verwacht dat ze daar wel gaat slagen ;) Daarna kunnen we misschien wat meer behendigheid gaan doen. Dit hebben we al een paar keer geprobeerd en is ook erg leuk.
We zijn nog steeds heel erg blij met onze vrolijke, knuffelige dondersteen.
Einde


1 opmerking: