zaterdag 2 januari 2016

Mijn eerste Oud en Nieuw in Nederland !!

Wat een feest zeg mijn eerste Oud en Nieuw in Nederland !!

Manolito en ik zijn nu echt slaperig maar ik zal nog even snel vertellen:

Ik Twizzle ben de hele avond aan het lijntje gehouden en Manolito is in de vijver gevallen !

Het begon de avond ervoor al. Er werd vuurwerk afgestoken recht voor ons huisje aan de overkant. Dus Eusje ging kijken, stond daar een man met nota bene 2 kleine peutertjes vuurwerk af te steken ! Ze deed het raam open "He daar, mijn honden worden knettergek van jullie vuurwerk !" Kreeg ze meteen bijval ergens vanaf een balkonnetje "Ja en die van ons ook", maar daar zat het net iets hoger... en er volgde nog een grondige "Sodemieter op !"

Ik was ondertussen als een bezetene door het huis aan het rennen en wist niet waar de knallen vandaan kwamen, dus blafte ik maar gewoon hard in het rond en deed dat met zoveel energie en opwinding, dat ik onbereikbaar was voor enig commentaar ! Als ik zo ben kan het zomaar zijn dat ik lekker ff ga happen naar iedereen die mij tegen probeert te houden...

Dat gaat 'm morgen niet worden zei Eusje, dus belde ze meteen vroeg in de ochtend de dierenarts of ze Alprazolam tabletjes voor mij hadden, die remmen n.l. de angst, stress en voorkomen paniek maar je krijgt er gelukkig geen slappe spiertjes van.

De meeste hondjes worden slaperig, nou ik niet, veel te veel adrenaline in mijn lijfje, dus lekker doorgaan met rennen en blaffen ! Maar de pilletjes hielpen wel hoor, want nu was ik wel bereikbaar en kon ze mij aan het lijntje leren dat ik niet zo mocht rennen en blaffen en ben ik lekker naast haar op de bank gaan liggen, ondanks de knallen, best knap toch ?

Nou en toen het vuurwerk echt losbarstte zaten wij met 4 hondjes en 1 kat op de bank en 1 kat voor ons op tafel en werden er snoepjes uitgedeeld...lekker !!! en ik had helemaal geen aandacht voor de knallen meer, en daarna kregen wij een bot... ook lekker... welk vuurwerk ?

Het werd later, en later en eindelijk iets rustiger, en wij moesten nu wel eens plassen en zo met z'n allen, maar omdat wij met 5 hondjes tegelijk aan de lijn wandelen en Pietertje nog vers in het geheugen hebben, durfde Eusje nog niet met ons de straat op, veel te bang dat er 1tje van ons los zou schieten en achter de horizon verdwijnen zou... Wij mochten dus in de tuin...

En nu vind ik het heel grappig worden, want Manolito viel pardoes in de vijver en Eusje die hem wilde gaan helpen trapte met haar slof precies in de drol die Manolito daar net gelegd had Ha,ha, ha !!!

Manolito was zelf weer uit de vijver geklommen, naar binnen gerend en met zijn blubber kroost lijfje lekker op zijn schone kussen gaan liggen ! Kreeg ze het nog even lekker druk he ! Manolito moest in bad, en toen hij er lekker fris weer uitkwam was daar het vieze kussen nog, waar de bekleding van in de was moest. De poepslof en de blubber vloer waar Pimpinella om het af te maken ook nog een paar mooie plassen had gedeponeerd, mocht ze ook nog even gaan dweilen, had ze meteen iets te doen in het nieuwe jaar !

Poeh, Poeh 5.30 uur is het nu en het licht kan uit, wij gaan eindelijk slapen... ben benieuwd wat voor avonturen wij in het nieuwe jaar gaan beleven !

Gelukkig Nieuw jaar allemaal !
Twizzle


Door Twizzle gedikteerd een Eugenie Engel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten