woensdag 5 augustus 2015

In memoriam Katy ( ex.8586 ) Cayetana.

Ter inleiding.Begin 2014 hadden wij twee honden Sugar en Ticky ( cockerspaniel ) beide van ongeveer de zelfde leeftijd en afkomstig uit een asiel in Turkije.Begin mei overleed Ticky ca.15 jaar oud.Deze gebeurtenis had grote invloed op ons maar ook op de alleen achter blijvende Sugar.Derhalve besloten wij al vrij snel dat er een nieuw hondje moest komen.Het liefst een cocker.Inmiddels hadden wij de website van ACE/SHIN ontdekt.

Medio juli 2014 kwamen wij in contact met ACE nadat op hun site enkele spaniels ter adoptie werden aangeboden.Na kennismaking met ons, tijdens huisbezoek, werd Cayetana voor ons gereserveerd.We zochten een oudere hond lieve sociale hond en Cayetana voldeed o.a.met haar 10 jaar aan al onze wensen.Toen was het zover dinsdag 26 augustus werd zij overgevlogen naar Schiphol en via Erne Beckx aan ons overhandigd en omgedoopt in Katy.

We hadden Sugar meegenomen naar Schiphol en die herinnerde haar eigen aankomst uit Turkije van jaren geleden en was zichtbaar enthousiast.Na “uitpakken “van Cayetana klikte het vrijwel meteen tussen de hondjes onderling en ons.Alleen bij thuiskomst was onze poes Spice minder enthousiast die bleef op veilige afstand.

Katy bleek een zeer sociale en aanhankelijke hond te zijn die snel inpaste in onze habitat.Ze had meteen een gunstig plekje in de woning gevonden met uitzicht naar alle kanten vooral de keuken ( eten! ).Ze was zeer open en toonde interesse voor al de nieuwe dingen die op haar afkwamen zoals het ontmoeten van andere honden en katten en het verkennen van het park waarin ze los kon worden uitgelaten.Ze volgde ons trouw en liep ook aan de riem fantastisch mee.Ook heeft ze vuurpijlen ontdekt die men met oud/nieuw afstak.Verbaast, stilstaand bekeek ze dit zonder angst.Een voortreffelijk hondje.Zie foto als bijlage.

Doch aan haar leven kwam abrupt een einde toen zij ten gevolge van epileptische aanvallen, ondanks uitgebreide ingreep door de dierenarts, overleed op 24/06/2015.Ze mocht slechts 11 jaar worden en wij hebben haar maar 10 maanden in ons midden gehad.

Onze hond Sugar was wederom alleen maar reageerde nu gelatener waarschijnlijk omdat Katy tijdens de aanvallen voor haar minder herkenbaar was.

Tot zover ons droevig verhaal.


Vriendelijke groet Marlies & Hans Wassink.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten