donderdag 4 april 2024

4 april Wereld Zwerfdierendag

Deze dag staan we – intussen met 80 landen – stil bij de meer dan 600 miljoen zwerfdieren wereldwijd! Veel van onze eigen honden en katten hebben het harde zwerversbestaan gekend. Ze komen in de meest erbarmelijke toestanden aan in ons rescue-center … Als ze dat geluk al hebben!

Daar waar de honden in Spanje het al zwaar te verduren hebben, is het met de katten minstens zo slecht gesteld. Het laten castreren of steriliseren van een kat vindt in dit deel van Spanje zelden plaats. Het gevolg is een enorm overschot aan nestjes die massaal in de meest erbarmelijke omstandigheden worden gedumpt en aan hun lot worden overgelaten.

Op de berg van ACE|SHIN leven een 150-tal katten die meestal verwilderd zijn, maar wel dagelijks eten, drinken en als het nodig is medische verzorging krijgen. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk kattenpopulaties te castreren/steriliseren en aborteren. Velen hebben hier een goed leven.

Wilt u vandaag op Wereld Zwerfdierendag iets extra’s voor hen doen? Steun dan onze Poezenberg met een éénmalige gift. Dit kan via:de link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten