maandag 4 december 2023

Dagboek van Fabienne - Waarom nog vragen naar je hond als je hem achter laat?

Het plaatje is ons van begin af aan heel duidelijk, wanneer een hond of kat binnen komt tot hij of zij vertrekt. Wij trachten er altijd het beste van te maken, met de middelen die we hebben. Maar makkelijk is dat niet altijd. Een Podenco die van een jager komt, die is hier beter af, hij of zij krijgt op tijd eten en drinken, knuffels en aandacht, en zij denken dat ze in een goed hotel zijn binnen gewandeld (tenzij ze natuurlijk mishandeld zijn). Maar hondjes of katjes die van een thuis komen, die zien echt af. 

Als de dumpende partij je dan na enkele dagen een berichtje stuurt om te vragen hoe het gaat, dan is het vaak moeilijk om beleefd te blijven. "Hoe gaat het met Kronos?", dat was een van de vragen deze morgen. Kronos kwam binnen nadat de dame des huizes zwanger werd waardoor Kronos per direct weg moest. Het koppel bracht hem, ze hadden zo’n verdriet… Maar daar is Kronos niets mee, want hij bleef achter toen zij weg gingen. Kronos' leven stond gewoon stil en nu nog… Hij treurt, hij kijkt naar elke beweging van de deur op zijn sectie, want misschien komt zijn baasje wel terug? Hij ziet gewoon af, en hoe. 

Wat denken mensen nu? Dat een hond of kat het allemaal maar zonder weerbots ondergaat? Echt niet… Het spijt me, maar dat kan ik jullie niet vertellen. Een hond die in de steek gelaten is, heeft gevoelens net als ons. Vragen hoe het met hem gaat, daar is hij, noch wij, niets mee, dus laten we verder gaan met Kronos. We zorgen voor hem, proberen hem ervan te overtuigen dat er een baasje zal komen die zijn hele leven voor hem zal zorgen en dat hij nooit meer in de steek gelaten zal worden om wat voor reden dan ook. 

Een hond of kat is een wezen met gevoel dat meer van zijn baasjes houdt dan iemand ooit van jou zal houden, dat is de realiteit. Kronos is nu een van onze pleeghonden en we zorgen zo goed mogelijk voor hem tijdens onze zoektocht naar een geschikt baasje. Zijn baasje zou waarschijnlijk graag iets anders van ons horen om zijn gemoed te kalmeren, maar helaas is dat niet mogelijk.



Meer informatie over Kronos vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten