dinsdag 19 september 2023

Dagboek van Fabienne - Wie is Floky eigenlijk?

Wij huisvesten meer dan 500 honden in totaal, elk van hen met hun eigen persoonlijkheid, en elk van hen verdient een eerlijke kans om uit hun miserie te stappen. Maar wie zijn zij eigenlijk? Velen zitten lange tijd bij ons en worden niet gezien, en zou je eigenlijk eens thuis moeten ervaren, om ze beter te leren kennen en zo aan de wereld te tonen wie zij eigenlijk zijn. Zo kreeg ik door omstandigheden plots Floky - die al heel lang in Algeciras zit te wachten op een baasje - in huis en kon ik ervaren wie hij eigenlijk is: een meest adorabele, lieve hond!

In het begin was hij onwennig in mijn grote groep en als cross Herder volgde hij mij overal waar ik ging. Ik leerde een geweldige hond kennen, super sociaal met groot en klein en goed met onze eigen katten. Hij gehoorzaamt als geen ander, is alert, en is een goede bewaker voor ons huis. Kinderen vindt hij heerlijk, en tijd met je mogen doorbrengen is zijn mooiste geschenk. Hij is een ideale hond voor iemand die een rustige vriend aan zijn zijde wil, want Floky is de trouwste metgezel die je je kan indenken!

Hij had een aangeboren aandoening: zijn dijbeen was te kort en had zich niet volledig ontwikkeld, waardoor hij mank liep. Hij werd hieraan geopereerd waardoor hij nu pijnloos door het leven kan gaan. Zijn operatie ging goed, hij herstelde voorspoedig en nu loopt hij mee met de rest en rent als geen ander. Toch zou ik prefereren om hem ergens te plaatsen waar weinig trappen zijn, ook tรฉ veel wandelen gaat denk ik te belastend zijn voor hem.

Wie een brave, rustige, goede ziel zoekt moet zeker onze Floky in huis halen, hij is zonder twijfel een heerlijke lieverd!

Meer informatie over Floky vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten