maandag 22 mei 2023

Dagboek van Fabienne - Peco, een oudje uit het dodenstation.

Hij is een oud ventje dat terecht kwam in een van de klassieke, afgrijselijke dodenstations. De nieuwe wet die van kracht is kan helaas niet worden opgevolgd zoals zou moeten omdat Spanje nu eenmaal duizenden honden moet opvangen die worden afgedankt, gedumpt, of ergens ten velde geboren worden. Het regent momenteel hulpoproepen om honden en katten te redden, de dodenstations zijn massaal aan het inslapen, verplicht. Ook wij zitten overvol, en van elk viervoetertje dat vertrekt is zijn plaatsje is zo weer ingevuld.

Vorige dinsdag hadden we transport, stuk voor stuk geluksvogeltjes die mochten vertrekken. Maar sindsdien zijn we alweer 25 honden en 12 katjes rijker. Je krijgt gewoon geen kans om even op adem te komen. En dan spreken we nog niet van de lange wachtlijst die wacht op hun beurt om binnen te komen. Hondjes uit het dodenstation krijgen bij ons voorrang, want hun dagen zijn geteld, hun einde is nabij. 

Zo kwam ook deze oude jongen in ons midden. Een niemandalletje met de wens nog geluk te mogen kennen na een lang, triest en vergeten leven ergens bij een harteloze jager.  Wij zouden hem dat zo graag gunnen, daarom zetten wij voor Peco onze schouders eronder. We gaan er weer voor kleine man!



Meer informatie over Peco vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten