maandag 13 februari 2023

Dagboek van Fabienne - Jachthonden blijven voorwerpen - Spanje toont zich weer van zijn beste kant.



Jacht- en werkhonden blijven volgens de Spaanse wet gewoon voorwerpen, werktuigen, zij vallen niet onder de dierenwelzijnswet. Al onze inspanningen zijn voor niets geweest, waar we zo voor vreesden werd werkelijkheid omdat er zoveel geld mee gemoeid is, macht en corruptie triomferen alweer.

Wij als "gewone” eigenaars van viervoeters moeten ons ten allen tijde kunnen verantwoorden, jagers moeten dat niet. Wij moeten ten allen tijde kunnen aantonen dat ze onderdak hebben, jagers moeten dat niet. Wij mogen onze honden geen 24 uren alleen laten zonder toezicht, jagers mogen dat zo lang als ze dat willen. Het is allemaal van geen belang. Jagers hebben de toelating om hun honden op welke manier dan ook op te voeden en te behandelen. Er staan geen voorwaarden noch wetten op, zij zijn volledig gevrijwaard van wat zij ook met de dieren doen.

Het is werkelijk onvoorstelbaar dat deze smeerlappen deze strijd gewonnen hebben, wetende wat zij doen: uithongeren, mishandelen, ophangen, zwaar mishandelen, en ga zo maar even door. Het is en blijft onbegrijpelijk dat Europa dit toelaat in 2023. Het is bijzonder triest nieuws en een zwarte dag voor alle dierenliefhebbers.

#MismosPerrosMismaLey 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten