woensdag 1 februari 2023

DAGBOEK - DΓ­a del Galgo! Dag van de Galgo!!

Vandaag is Dag van de Galgo, een edel en bijzonder ras met een geweldige inborst: nobel, nieuwsgierig, alert, aanhankelijk, waardig, mooi, elegant en met een wilskracht om U tegen te zeggen! Gewoonweg geweldige honden. Deze honden zijn ons allemaal zo lief, ze zijn voorzichtig gereserveerd, maar elk baasje dat hen in huis neemt, blijft levenslang verliefd! 

En toch worden zij hier in Spanje zo vaak mishandeld en mismeesterd door de jagers die hen op alle mogelijke manieren uitbuiten en een hel van een leven laten leiden. De jagersfederatie wil hen, net als de andere jachthonden, angstvallig uit de dierenwelzijnswet houden zodat zij als objecten aanzien blijven worden, en zij zo gewoon kunnen verder gaan met hun gruwelijke praktijken. Galgo's zijn zo een sterke dieren dat ze bijna alle omstandigheden kunnen trotseren, ze kunnen (te)veel aan en daarom lijden zij des te meer. Deze taferelen staan op ons netvlies gebrand en we zullen nooit begrijpen waarom je een dier op die manier behandelt. 

Wij redden jaarlijks heel wat Galgo levens, uit dodenstations of van jagers. Door ons jarenlange werk en het gevecht tegen onrecht zijn er toch al een aantal jagers die ons vragen hun “afgedankte” Galgo's op te vangen en dat doen we dan ook. Wij staan op voor zij die worden gedumpt en blijven strijden zodat ook zij rechten hebben, net als alle andere honden!

Laat ons samen blijven vechten opdat dit edele ras gerespecteerd en geliefd zal worden zoals het hoort!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten