dinsdag 24 januari 2023

Dagboek van Fabienne - Feye, een pupje dat een dringende operatie moest ondergaan

Feye kwam als piepkleine pup binnen met haar mama en broertje. Alles leek goed te gaan maar op een dag ging het plots goed fout met onze kleine meid. Ze kon moeilijk ademen, en het leek alsof ze stikte. Eerst dacht de dierenarts aan een zware bronchitis was maar al vlug kwam hij tot de constatatie dat er heel wat meer aan de hand was. Ze werd onmiddellijk geΓ―ntubeerd, kreeg zuurstof en andere ondersteunde behandelingen toegediend, maar er had zich zo’n zwelling ontwikkeld in haar luchtpijp waardoor ze steeds moeilijker kon ademen. Onze kliniek is niet uitgerust voor de bijkomende onderzoeken die moesten gebeuren, dus werd ze met spoed naar een gespecialiseerde kliniek gebracht waar ze gelijk opgenomen werd.

Hier werden bijkomende bloedonderzoeken en rΓΆntgenfoto’s gemaakt, die het vermoeden van een zware longontsteking bevestigden. Een endoscopie wees uit dat haar luchtpijp nagenoeg volledig geblokkeerd werd door de zwelling die maar bleef toenemen, het enige wat er op zat was een prothese plaatsen zodat er een opening ontstond waardoor ze kon ademen. Deze moest blijven zitten totdat de zwelling volledig onder controle was en ze weer zelfstandig kon ademen. Daarnaast kreeg ze ook zware medicatie ter behandeling van haar longontsteking en sondevoeding om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. 

De operatie en behandeling was erg duur, alles samen maar liefst 1400 euro, en hiervoor moeten we nu weer sparen. We hadden echter geen andere keuze, het was de enige manier om Feye’s leven te redden. Gelukkig is onze Feye een echt strijdertje! Ze heeft hard gevochten, maar ze leeft, en stilaan wordt ze weer een echte deugniet, een grote lieve knuffelbeer, die dit allemaal zelf gelukkig al lang weer vergeten is!

Wie helpt mee om dit bedrag bijeen te sparen? 

Je kan je steentje bijdragen via deze link : 

https://ace-charity.org/spaaractie-feye

 

of door een donatie op onderstaand rekeningnummer : 

IBAN :    ES74 0081 0619 5800 0145 7846

BIC :       BSABESBB

t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood, met vermelding van “spaaractie Feye"


Informatie over Feye vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten