zaterdag 10 december 2022

In Memoriam Brando (1794)

Brando, je kwam in het voorjaar van 2011 naar Nederland, opgehaald op het vliegveld van Brussel.

Je baasje schrok hoe groot je was maar wat zag je er mooi uit.

Je moest nog veel leren, waarschijnlijk kende je het wonen in een huis niet maar dat had je op een gegeven moment goed door, trap op trap af ging steeds makkelijker.

Maar ook de taal begreep je niet, gelukkig hadden we een buurman die af en toe Spaans met je sprak waar je erg enthousiast van werd maar langzamerhand herkende je de Nederlandse woorden.

Uitlaten hield je niet zo van, ook dat moest je leren en wat hebben we veel met je gelopen, maar echt genieten deed je niet, je was het liefste thuis met je grote vriend Bikkel (kat). En wanneer de zon scheen lag je uren te bakken in de zon, je was dan ook altijd buiten in de tuin te vinden, alleen bij mooi weer want wat had je een hekel aan kou en regen.

Je wilde ook altijd graag met ons mee want auto rijden vond je geweldig, als een prins zat je op de achterbank naar buiten te kijken.

We namen je ook zoveel mogelijk mee wanneer het kon, vakantie, familie bezoekjes naar het werk of gewoon dom rondrijden omdat je daar zo van genoot want uitlaten deden we je echt geen plezier mee! 

Ruim 10 jaar geleden verhuisde we, plus 2 katten Bikkel en Tycho naar Nijkerk waar je je gelijk thuis voelde en vooral de tuin met veel zon uren, je begon je dag in de keuken waar de zon naar binnen scheen, en daarna lag buiten achterin de tuin en schoof je gedurende de dag mee richting het huis.

Je baasjes begonnen met het opvangen van verwaarloosde en katten met psychische problemen.

Wat pikte jij dat goed op en elke kat gaf je liefde, je wist ook heel goed welke kat bij ons hoorde en wanneer er een andere kat in de tuin of voorbij kwam reageerde je met flink wat geblaf..

3 jaar geleden kreeg je last van een nekhernia, op de rรถntgenfoto zagen we ook een kogel die waarschijnlijk schade had veroorzaakt.

De kogel zat op een plek waar je geen hinder meer van kon hebben, dus die hebben we met rust gelaten.

Helaas kon de dierenarts niet veel voor je betekenen, alleen pijnstilling.

En we werden doorverwezen naar een specialist.

Al liggend in de auto zijn we met jou daarheen gegaan, deze rit vond je niet fijn door de pijn.

Bij de specialist kregen we al snel te horen dat ze niks voor je konden betekenen omdat de hernia te veel schade had veroorzaakt en je leeftijd.

Advies was mee naar huis en afscheid van je moeten nemen en de volgende dag euthanasie te laten uitvoeren.

Dus naar huis en met veel verdriet kwam iedereen afscheid nemen.

Maar de volgende dag knapte je op! Je wilde weer gaan opstaan zonder dat je pijnscheuten had..

Je begon weer te eten en eten te jatten van de katten, maar ook de prullenbak wist je weer te vinden, die nam je meestal onderhanden wanneer je alleen thuis was met de 27 draken die jou dan hielpen met zooi maken! 

Helaas kwam je nekhernia af en toe weer opzetten maar door op tijd inzetten van medicatie had je er gelukkig niet veel last van.

Alleen op den duur kreeg je zenuw schade, waardoor het lopen moeilijker ging worden, je liep houterig maar daar had jij geen last van en speelde tot de laatste maanden nog met je favoriete speelgoed de tennisbal!

De laatste maanden vroeg je meer zorg, je had meer hulp nodig bij het opstaan, je liet het wel weten wat je wilde en dat kreeg je ook.

Woensdag was je favoriete dag want dan was het pannenkoeken dag! Wat was je daar dol op! 

De laatste week liet je lichaam je verder in de steek, je at slecht en viel erg af in gewicht.

Je kop begon ook te veranderen naar een oud mannetje. 

Afgelopen 7 december 2022 kon je het leven loslaten en ben je thuis met je 27 vriendjes heel rustig heengegaan..๐Ÿฅบ

Bram wat was je een geweldige hond, zo lief en zacht karakter, wat hebben we van je genoten.

Vanmorgen 10 december 2022 hebben we je begraven op de dierenbegraafplaats en werd je bijgelegd in het familiegraf, je lag er mooi bij

Met veel verdriet, maar ook een goed gevoel laat je ons achter, want wat heb je het lang volgehouden, je bent +/- 15 jaar geworden, waarvan ruim 11 jaar bij ons! 

 

Bram bedankt voor alles ๐Ÿ˜˜

 

Dikke knuffel, 

Martie en Nathan en Wes.

Sam, Tim, Max, Chester,

Poes, Bart, Bas, Pien,

Dirk, Isa, Iggy, Lotje, 

Jos, Roos, Puck, Merel, 

Gijs, Yuki, Bob, Booty,

Aap, Guusje, Minnie, Job, 

Finn, Cathelijne Sjaak en je 

allergrootste vriend Bikkel  








Geen opmerkingen:

Een reactie posten