woensdag 3 augustus 2022

Verslagje van globetrotter Darius, die een lange rondreis door Europa maakt :

"Hey iedereen! 

Hier ben ik weer. Voor de mensen die mijn eerste berichtje gemist hebben: ik ben podenco Darius. Ik ben dankzij Shin gered uit een dodingsstation en reis nu enkele maanden door Europa met mijn nieuwe baasjes. 

De eerste maand is voorbij gevlogen. Ik heb door Duitse korenvelden en in het Poolse Reuzengebergte gewandeld. In Boheems Zwitserland, in Tsjechië, schoot ik langs de steilste trapjes de zandstenen rotsen op (ik vergat alleen dat ik ook weer naar beneden moest, shit, toen moesten ze me toch in hun armen naar beneden dragen). 

Op hete dagen mag ik uitrusten en soms doe ik mee yoga (het is te zeggen: terwijl het baasje gekke moves doet, begin ik te spelen). We hebben afgesproken dat we drukke plaatsen of steden vermijden, maar dat ik in ruil af en toe mee een terrasje doe. Ik spring dan snel mee op de bank en doe alsof ik er niet ben.

Omdat ik nog wat angstig ben, waren m’n baasjes ongerust dat het misschien allemaal wat veel zou zijn. Maar dat was onterecht. Als ik mag wandelen, ben ik blij. Geef me een zetel en mijn mensen in de buurt, en ik voel me overal thuis. Ik heb zelfs niet meer overgegeven in de auto.

Of er dan niks tegenvalt? Soms. Ik schrok me een ongeluk toen mijn baasjes plots een kampvuur maakten. En als ik op wandelingen mensen met wandelstokken tegenkom, schiet ik in paniek. Ik heb nogal nare herinneringen aan alles waar mensen mee kunnen slaan. Maar goed, da’s het verleden, zelfs een getraumatiseerde podenco als ik kan uiteindelijk heel Europa rondreizen! 

Binnenkort rijden we door naar Slowakije en Roemenië, ik kijk al uit naar de bergwandelingen daar. Als jullie dat goed vinden, houd ik jullie verder op de hoogte?

Zonnige groetjes, Darius"






Geen opmerkingen:

Een reactie posten