zaterdag 20 augustus 2022

Dagboek van Fabienne - De keerzijde van de nieuwe dierenwelzijnswet.

Wat heel Spanje al vreesde en zag aankomen blijkt nu werkelijkheid te worden: de nieuwe dierenwelzijnswet is niet van van toepassing op jacht- en waakhonden. De jagers moeten niet steriliseren of castreren, zij moeten zich niet aan de nieuwe wet houden, dachten ze nu echt dat deze onmensen zich aan de wet gingen moeten houden?

Hun achterpoortje is het volgende:

Jacht- en waakhonden, die nu gezelschapsdieren worden genoemd bij wet, willen ze een ander jasje aandoen. Het zijn vanaf nu DIEREN DIE SPECIALE ACTIVITEITEN UITVOEREN, welk dier het is, dat laten ze achterwege. Ze noemen ze gewoon anders, waardoor het geen honden zijn!! 

Dit betekent dat jacht- en waakhonden nog steeds totaal onbeschermd blijven hier, maar de overheid zegt van niet want zij blijven volhouden dat juist deze “mensen” weten hoe ze met deze dieren moeten omgaan, want deze mensen zijn professionelen, zo luidt het.

Professionelen? De verwaarlozingen, mishandelingen, gruwelpraktijken, het fokken op de meest afgrijselijke wijze, hun “rehalas” (grote roedels jachthonden, zoals Podenco's, Galgo's, Bodeguero's, Bretons, die in erbarmelijke toestanden worden gehuisvest, aan de ketting, in het donker, om dan een keer per maand in groep losgelaten te worden, met alle gevolgen van dien), daar wordt niet over gesproken, want voor deze "professionelen” is er geen vuiltje aan de lucht! Nooit zal ik vergeten hoe ze deze weerlozen honden huisvesten, het is werkelijk afschuwelijk, er zijn geen woorden voor. 

Er zijn nog enkele andere uitzonderingen opgenomen:

Rescuehonden en -katten moeten verplicht gecastreerd en gesteriliseerd worden, maar dit is niet van toepassing voor dodingstations.

Hanengevechten worden niet verboden.

Stierengevechten blijven een cultureel recht.

 

Moet er nog zand zijn?!

We gaan weer in de tegenaanval, maar als je weet dat de jagersvereniging alleen al aan de demonstratie in Madrid 400.000 euro kon uitgeven, dan zie je de bui al hangen. Met geld denken ze alles weer dicht te dekken en gewoon verder te gaan. Dat is de huidige situatie dus, helaas geen verbetering voor diegenen die het het meest nodig hebben.

Te triest voor woorden, maar wij blijven de strijd aangaan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten