maandag 16 mei 2022

Jessa 1 jaar in Nederland.

Hallo,

Ik ben Jessa (voorheen Lena) en ben 2 juni 2021 naar Nederland gekomen. Woon nu samen met mijn vrouwtje, mijn grote broer Ikey en de poezen Hobie en Zahra.

Ze hebben goed begrepen dat de ik 4 dingen het fijnste vind.

1: eten (alles en liefs veel), maar helaas heeft het vrouwtje hier een stokje voor gestoken en krijg ik alleen maar wat zij vindt dat ik nodig heb.

2: lange wandelingen, heerlijk rennen in het bos en zwemmend stokken uit het ven halen. Laatst zijn we op vakantie geweest naar het strand en daar kon je ook heerlijk rennen.

3: spelen met het vrouwtje of met wie ik zo gek kan krijgen of stoeien met mijn grote broer.

4: knuffelen

In het begin was ik wat onzeker, vooral naar mannen en grote honden. Sommige mannen vind ik nog steeds eng, maar grote honden zijn nu mijn beste maatjes. Eerst probeer ik blaffend of ze onder de indruk van mij zijn (mijn vrouwtje noemt dat mijn napoleon-complex), is dat niet het geval dan ga ik er mee spelen. Zijn ze wel onder de indruk, jaag ik ze het bos in. Hier is mijn vrouwtje niet zo van gecharmeerd, maar ik kom toch terug als ze piept met haar bal. Is wel voor de worst die ik dan krijg, maar weet zij veel!

Ik mag nu bijna overal los, niet in de wijk of op het terras of in het dorp, maar vooruit: ik vindt mijn vrouwtje best lief dus loop ik dan maar braaf aan de riem. Behalve dan als we een hond tegen komen die ook aan de riem is, dan moet ik mijn vrouwtje verdedigen en duidelijk maken dat ze niet te dicht bij moeten komen. Gelukkig helpt Ikey nu ook voortaan mee. Ook hier is ons vrouwtje niet erg blij mee, maar ja ze heeft 2 waakhonden. Wat wil ze nog meer? Haar kan niets overkomen.

Ja ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen. Ben nu ongeveer 3 jaar en hoop hier nog vele jaren te kunnen genieten.

Ik ben het zwarte hondje op de foto.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten