zondag 20 maart 2022

De komst van Dobby en wat er aan vooraf ging.

Op dierendag 4-Okt j.l. is onze trouwe Podenco Raisa ingeslapen, ruim 15 jaar oud. Onze andere Podenco Zepp bleef alleen achter. Zepp is een bang hondje met 3 poten. Hij durfde niet echt meer naar buiten. Uitlaten duurde zeer kort waarna alle kracht werd gebruikt om weer zo snel mogelijk naar huis te kunnen. Zepp heeft zich altijd opgetrokken aan Raisa, die altijd beschermend overal tussen sprong. We hebben een tijdje gekeken of Zepp alleen verder zou kunnen. Na een paar weken bleek dat dit niet zou gaan lukken. Dus gingen we kijken naar een nieuwe hond uit Spanje. We hebben een eisenlijstje opgesteld:

Het moest weer een Podenco worden, want die hebben wat ons betreft een streepje voor: Ze gedragen zich als de kat onder de honden, eigenzinnig met een eigen agenda, springen niet op tegen vreemden, blaffen alleen als het niet anders kan, bij problemen vluchten ze, zitten graag op de vensterbank lekker naar buiten kijken, echte knuffel konten, graag onder een dekentje en ze krijgen uiteindelijk altijd hun zin. Luisteren ho maar behalve als het er echt op aankomt.

Met het oog op Zepp mocht het geen bange hond worden, maar eentje die makkelijk op andere honden afstapt, een beetje vrolijk, een beetje dominant waar Zepp zich aan op kan trekken. Een teefje maakt de kans groter op een goede match. Leeftijd en uiterlijk zijn van ondergeschikt belang.

En zo zijn we gaan zoeken op karakterbeschrijvingen en kwamen uit bij Dobby bij A.C.E. De karakter omschrijving hebben we nog eens nagevraagd en we kregen ook filmpjes die dat bevestigden. Uiterlijk zag Dobby er wat gedrongen uit met stevige wat kromme kortere poten, een brede kop met zelf voor een Podenco hele grote oren. Later begrepen ook waar de naam Dobby vandaan komt (wij zijn niet bekend met Harry Potter, maar kregen een hint. We zien de gelijkenis) en hebben het zo gelaten.

Dobby voldoet aan alle verwachtingen, eigenwijs maar zo lief voor Zepp. Die is weer helemaal de oude en gaat ook weer graag mee naar buiten. Ze passen perfect bij elkaar en ze spelen voorzichtig samen waarbij Zepp zelfs de uitdager is, wie had dat ooit durven dromen.

A.C.E. heeft ons heel goed geholpen en begeleid ook nadat Dobby was gearriveerd. Ook de voorwaarden waaraan voldaan moest worden hebben onze instemming. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze bijzondere honden. Gelukkig hadden wij al wat ervaring met iets moeilijkere honden dan de doorsnee Labrador. Wellicht is het leuk om te melden dat mijn broer met zijn gezin inmiddels ook al 2 honden via A.C.E. hebben geadopteerd.

 

Met vriendelijke groet/ Robert en Ineke

Zepp en Dobby
Dobby

Raisa en Zepp 
Zepp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten