dinsdag 14 december 2021

Riley (Sergio 17527)

Riley is inmiddels ruim 50 cm hoog en weegt net over de 10 kilo.

Hij is erg eigenwijs en luistert alleen als je met de koekjes trommel rammelt....

Hij is erg van het springen en komt ook erg hoog als ik sta komt hij tot oog hoogte dus is soms best uitkijken en mis je een paar tanden als jij bukt en hij springt!

Hij gaat er vanuit dat de hele wereld om hem draait en dat iedereen die hij tegenkomt hem dus ook aanhaalt en aardig vind en alle honden moeten met hem spelen, lukt niet bij alle honden want hij gaat er gelijk vol in en blaft dan ook flink wat andere honden nog wel eens van spelen afhoud, er zit echter niets aggressief in, is gewoon jeugdige overmoed. Hij krijgt wel elke hond aan het spelen van de kleinste Yorkshire tot de grootste Pittbull en bange eigenaren alles speelt met hem en de hele buurt kent hem dan ook!

Riley is erg van de vaste gewoontes, als je vandaag dit zo doet moet je dat morgen weer doen, van rondjes tijdens uitlaten tot wakker worden en slapen.

Nieuwe dingen moeten langzaam ingevoerd worden zodat hij er aan gewend raakt, maar na iets 2 keer gedaan te hebben is het voor hem al weer "normaal" dus dit geeft niet veel problemen.

Erg lange wandelingen zijn niet aan Riley besteed want dan ben je te laat voor het eten, een vast rondje van 5 km vind hij leuk maar ga niet verder, fietsen vind hij ook heel leuk omdat hij dan kan rennen maar minpunt is hierbij dat hij dan niets meer doet dus je zal of ervoor of erna toch nog met hem moeten gaan wandelen.

Momenteel zit hij in de fase waarin alles wat van hem is beschermd moet worden via grommen, vinden we natuurlijk niet goed maar gaat wel goedkomen, hij moet gewoon even zeker weten dat zijn teddyberen en andere knuffels gewoon blijven liggen.

Hij is heel goed is slopen en menig teddybeer is dan ook al ten onder gegaan, naald en draad ligt onder hand bereik en de beren worden onder toezicht van Riley gehecht en daarna gaat het spelen weer verder. (hij is erg goed in teddybeer werpen / trekken).

Riley is wel een hand vol en zeker niet dat rustige hondje wat de kat uit de boom kijkt. Momenteel proberen we dit een beetje in te dimmen daar hem rustig laten zijn en niet over dreven hyper te laten worden.

Bijgevoegd nog wat recente foto,s van hem. Is het mogelijk dat ik wat fotos van zijn broers en zussen en mama krijg? Het gaat dus om moeder Roma en kinderen Giovani, Gigi en Georgio.  Ben benieuwd hoe zij er uit zien en misschien komt er dan een beetje duidelijkheid wat de andere helft van hem is.

gr. Lennie en Riley









Geen opmerkingen:

Een reactie posten